WV-HEDW na rust in één minuut afgeserveerd door DHSC

Met een door vele absenties gemankeerd elftal kon WV-HEDW niet voorkomen dat het bezoek aan het Utrechtse DHSC een vrij kansloze missie werd. De 2-0 nederlaag kon gezien de krachts- en kansenverhoudingen feitelijk nog als een genadige terechtwijzing beschouwd worden. Desondanks stond het gezicht van coach Marcel Valk niet op onweer. “Deze tegenstander is een goed voetballende ploeg, dat wisten wij. En wij missen zoveel sterke spelers als Jack en Mick van Moerkerk, Jordy Dijkhuizen, Joost Heij en ook nog onze eerste twee keepers. Daar kwam vanmiddag nog bij dat doelman Sven van Es na één helft uitviel en linker vleugelspits Tim Correia de rust niet eens haalde, alle twee door een blessure. De nederlaag is terecht, maar toch vind ik dat we het gezien de omstandigheden niet zo slecht hebben gedaan. In de eerste helft waren de grootste kansen voor DHSC, maar wij hielden als ploeg goed tegen. En in de laatste fase van de wedstrijd dwongen wij met opportunistisch spel nog bijna iets af.”

Het wedstrijdbeeld van de eerste helft was eentonig. Op het loodzware natuurgrasveld drukte de thuisploeg WV-HEDW direct in het defensief. Een vroege achterstand bleef de Amsterdammers bespaard, met dank aan DHSC-aanvaller Ceyar die een niet te missen scoringskans over het doel lepelde. Pas na een kwartier spelen lukte het Damien de Vegt om het eerste schot(je) op het vijandelijke doel te lossen. Tim Correia deed af en toe van zich spreken, zijnde zo’n beetje de enige die met zijn acties de Utrechtse verdedigingslinie wist te verontrusten. Meer dan enkele hoekschoppen leverde dit echter niet op. Doelman Van Es kweet zich ondertussen met verve van zijn taak, al leverde dat hem vijf minuten voor het rustsignaal een vervelende blessure op toen hij bij één van zijn reddingen onzacht in botsing kwam met de paal. Hij bleef nog even staan, maar moest zich in de rust alsnog laten vervangen door vierde(!) doelman Paul Diouf. Kort daarvoor had Correia zich noodgedwongen al laten vervangen door Lancine Bamba.

Stug doorbijten, zo leek het devies voor het tweede bedrijf. Een puntendeling zou naar alle waarschijnlijkheid het hoogst haalbare zijn, maar WV-HEDW hield daar echter nog slechts een kleine tien minuten zicht op. Binnen één minuut tijd moest Diouf buigen voor een doeltreffende kopbal uit een hoekschop, gevolgd door een tweede treffer uit de eerstvolgende Utrechtse aanval. Marcel Valk toonde zich met name over de eerste tegengoal ontevreden: “Een doelpunt uit een spelhervatting, dat mag ons nooit gebeuren.”

In deze wedstrijdfase was het aan het niet goed afgestelde vizier van de aanvallers van DHSC te danken dat de score niet hoger opliep. Bovendien verweerde Paul Diouf zich in zijn doel nog enkele keren naar behoren. Op zoek naar of er niet toch nog iets te halen viel voor zijn ploeg, stuurde Valk de lange verdediger Steven Knijnenburg naar een spitspositie naast de eveneens lange Damien de Vegt. De bedoeling was duidelijk, alle ballen naar voren. Wat zowaar het wedstrijdbeeld nog een beetje deed kantelen. Maar ook niet meer dan dat, want voor Knijnenburg bleef het bij één reële scoringsmogelijkheid, toen hij tien minuten voor het einde een voorzet precies in de handen van de Utrechtse doelman gleed. Het eindsignaal van scheidsrechter Broekhuizen kwam in de ijskoude schemering beslist als een verlossing, de Amsterdamse aanhang had allang vastgesteld dat er deze middag echt niets meer in zat voor hun ploeg.

Trainer Marcel Valk gaf na afloop aan dat hij de eerste seizoenshelft overziend met een goed gevoel de winterstop ingaat. “Wij hebben nu 21 punten. Dat is boven verwachting, voorafgaand aan dit seizoen zou ik daar absoluut voor getekend hebben. Dus ben ik dik tevreden nu. Onze start in de eerste drie wedstrijden was geweldig, dat gaf direct een boost. Daarna zat het soms mee en soms tegen. Na de winterstop hoop ik geblesseerden weer terug te zien, zoals bijvoorbeeld de keepers. Streven is om minimaal op 36 punten uit te komen. Liefst een paar wedstrijden voor het seizoenseinde, want dan halen we er nog iets meer uit dan vooraf de doelstelling was.”

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie Zaterdag B

Tekst en foto: Jakob Kos

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)