WV-HEDW ten koste van JOS Watergraafsmeer door in de beker

WV-HEDW heeft zich middels een 1-1 gelijkspel tegen JOS Watergraafsmeer geplaatst voor de volgende ronde van de districtsbeker. Beide ploegen hadden vier punten verzameld uit de eerste twee wedstrijden, maar WV-HEDW had door een beter doelsaldo aan een gelijkspel genoeg om JOS Watergraafsmeer onder zich te houden. Het elftal van Kees Oostermeijer wist de druk van JOS Watergraafsmeer te overleven en bereikt als nummer twee in de poule de volgende ronde van de beker.

Na de gestaakte wedstrijd van verleden week door het slechte weer traden de mannen aan bij een 0-0 stand en met nog 55 minuten op de klok hadden zowel JOS Watergraafsmeer als WV-HEDW alles nog in eigen hand. Het was bij de Hoofdklasser duidelijk wat er op het spel stond. JOS Watergraafsmeer startte furieus en creëerde een legio aan doelpogingen, terwijl WV-HEDW alles eraan deed om het doel schoon houden. En dat lukte aardig. want echte kansen gaven zij JOS Watergraafsmeer niet. De eerste helft was na tien minuten al afgelopen en kon je stellen dat JOS Watergraafsmeer een duidelijk overwicht had.

Cees Smaal omringt door Alex de Bruijne en Roy Bussman

De tweede helft was hetzelfde wedstrijdbeeld: een aanvallend JOS Watergraafsmeer, dat slordig omging met de kansen, dat de WV-HEDW verdediging niet in paniek kon brengen. WV-HEDW probeerde bij balbezit veel de lange bal te gebruiken om hun spitsen in stelling te zetten. Uit één van die lange ballen kreeg Lennart Bril de bal op de linker vleugel aangespeeld. De buitenspeler gaf de bal hard voor het doel en daar was spits Cees Smaal er als de kippen bij om  vervolgens om de bal langs keeper Mitchel Dijkstra te schieten en WV-HEDW op een 0-1 voorsprong te zetten. Met zeker 36 minuten op de klok had JOS Watergraafsmeer de tijd om er alsnog een overwinning uit te slepen.

De thuisploeg  ging er een tandje bij zetten en er kwamen meer kansen. Met ballen van de zijkant kregen Alex de Bruijne en Patrick Lokken enkele kopkansen en bezorgden keeper Jordy Heimens daarmee een hoop werk. Met nog iets meer dan een kwart wedstrijd voor de boeg moest JOS Watergraafsmeer met tien man verder. Scheidsrechter Lagerwey stuurde Patrick Lokken met twee gele kaarten naar de kant. Lokken werd onderuit gehaald en ging verhaal halen, nadat scheidsrechter Lagerwey de overtreding niet bestrafte. Het betekende einde wedstrijd voor de spits en dus moest JOS Watergraafsmeer verder met tien man.

Patrick Lokken is dichtbij een treffer

De Hoofdklasser ging wat agressiever spelen en WV-HEDW moest, ondanks een man meer situatie, meer en meer terug in de verdediging. In de 70e minuut kwam de gelijkmaker: uit een prima genomen vrije trap van Maurice Renger werd het 1-1. Renger schoot de bal via binnenkant paal bijna binnen en invaller Xavier Netteb tikte de bal hard in het doel. JOS Watergraafsmeer had na de 1-1 nog een paar grote kansen om als nog de volgende ronde te halen, maar de mannen van Sander Middelbeek kreeg de bal niet in het WV-HEDW doel. Toen scheidsrechter Lagerwey voor het einde floot, stond er nog steeds een 1-1 gelijkspel op het scorebord. Met een beter doelsaldo heeft WV-HEDW zich geplaatst voor de volgende ronde en lieten de bezoekers JOS Watergraafsmeer met een kater achter.