Home / Algemeen / WV-HEDW wint ook topper bij Argon

WV-HEDW wint ook topper bij Argon

In Mijdrecht maakten Argon en WV-HEDW het affiche ‘de kraker van de dag in 1A’ helemaal waar, ondanks de regen en kou. Des te jammerlijker was het dat er geen publiek mocht zijn om getuige te zijn van de heerlijke voetbalstrijd. WV-HEDW trok met 2-4 uiteindelijk overtuigend aan het langste eind, maar een flink deel van de wedstrijd zag het er beslist niet naar uit dat de Amsterdammers in de negende wedstrijd dit seizoen ook de negende winst zouden pakken.

“De overwinning was zwaarbevochten,” erkende coach Marcel Valk na afloop. “Lange tijd kwamen wij niet in ons spel. We kregen te weinig vat op hun lopende spelers, en in de eerste minuut ging het vanuit de aftrap direct al mis doordat we tegen de afspraken in uit de organisatie liepen.” De trainer doelde daarmee op de eerste de beste overname van Argon, na pakweg twintig seconden, waaruit Argon-spits Max Oliemans als een vogel zo vrij kon scoren. Valk zag vervolgens ook dat Argon in de eerste vijf minuten de 2-0 voor het oprapen had, zo groot waren de kansen voor de thuisploeg.

WV-HEDW slaagde er niet of nauwelijks in om zich onder de felle speelwijze van Argon uit te voetballen. In een korte fase, waarin Tim Correia uit een goede combinatie de binnenkant van de paal raakte, leek het tij te keren maar dat was schijn. Argon bleef de gevaarlijkste ploeg, terwijl de Amsterdamse aanval daar zo goed als niets tegenoverstelde. De wegens een blessure noodzakelijke wissel van Jack van Moerkerk voor Roy van Essen was daarbij nog een extra complicatie.

Marcel Valk gebruikte de rust om zijn manschappen weer bij de les te krijgen. “Misschien lag er onbewust bij ons flink druk op deze wedstrijd tegen de nummer twee. En voor mij was het ook de vraag hoe de ploeg zich zou houden nadat vorige week het kampioenschap van de eerste preriode werd behaald. Hoe het ook zij, het was zaak om minder gehaast te spelen. Rustig de bal van voet naar voet te laten gaan, en daarbij goed op de veldbezetting letten.”

In de eerste tien minuten na de hervatting was er nog geen sprake van een zichtbare verandering van mindset, want opnieuw kwam Argon een paar keer het dichtst bij een score. Opeens was daar echter Damien de Vegt die op rechts een verdediger de bal ontfutselde en Tim Correia in de doelmond op maat bediende. Dat Correia de bal niet raakte was niet erg, want de achter hem opdoemende Ashraf Azzouz knalde alsnog snoeihard raak. Met de gelijke stand was weer alles mogelijk, en het was of die gedachte de Amsterdammers vleugels gaf. De voor rust tamelijk onzichtbare aanvalslinie legde nu de ene na de andere fraaie combinatie op de mat. Een voorsprong van WV-HEDW leek nu nog slechts een kwestie van tijd. Tim Correia groeide uit tot een steeds belangrijkere draaischijf en Damien de Vegt kwam duidelijk ‘los’. Het was dan ook geen toeval dat juist De Vegt met steeds tussenpozen van tien minuten de stand van 1-1 naar 1-3 tilde. De eerste van die twee treffers kwam voort uit een sublieme combinatie met Van Essen en Correia, terwijl de aanvaller zich bij zijn tweede score zelf behendig wist vrij te draaien.
Valk paste overigens nog bij gelijke stand een opvallende driedubbele wissel toe, voortbordurend op zijn inschattingen na de eerste helft. De bedoeling was dat Danny Bos, Jelle van der Niet en Roan Mulder voor nieuw elan zouden zorgen. “En toen zat het door de gelijkmaker opeens mee, maar ik had al besloten in te grijpen. Die jongens liepen al een tijd warm en ik wilde mijn keutel niet zomaar weer intrekken.”

Nadat doelman Matthijs Kuiper in de slotfase met een vakkundige ingreep Argon van een aanluitingstreffer afhield, bekroonde Roy van Essen zijn invalbeurt met een vierde doelpunt voor WV-HEDW. Alweer ging daar een oogstrelende combinatie met Correia en De Vegt aan vooraf.

Diep in blessuretijd tenslotte kreeg Argon toch nog een beetje beloning voor het harde werken tegen de voetbaltechnische overmacht van WV-HEDW. Max Oliemans sloot met zijn doeltreffende intikker op passende wijze de van begin tot eind boeiende tweestrijd af. “Je weet dat onze doelstelling is om te promoveren, het liefst door kampioen te worden. Ik wilde in ieder geval graag ongeslagen de winterstop halen, wat er na vanmiddag absoluut heel dik in zit.” aldus Valk.

Op de ranglijst staat WV-HEDW na negen wedstrijden zes punten voor op nummer twee Nootdorp, dat stuivertje wisselde met Argon. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 1a

Tekst en foto: Jakob Kos

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)