WV-HEDW (zon) schakelt De Volewijckers uit na penalty’s

In de schaduw van een Champions League avond speelden dinsdagavond het zondagteam van WV-HEDW en De Volewijckers
een districtsbekerwedstrijd. Na negentig minuten spelen was het resultaat een 2-2 gelijkspel. Strafschoppen waren beslissend,
en WV-HEDW trok aan het langste eind.

Op Sportpark Middenmeer begonnen beide teams enthousiast aan de wedstrijd. De Volewijckers scoorde na negen minuten spelen de openingstreffer. Na een aanval vanaf de rechterflank kreeg WV-HEDW de bal niet weg. De knikker kwam uit bij Volewijckers-jeugdspeler Kostas Panagiotidis en die knalde rand strafschopgebied de bal in de kruising: 0-1. Daarna werd het een open wedstrijd: beide elftallen zochten de aanval. De Volewijckers kreeg via Panagiotidis en Elgreenio Dorade mogelijkheden om de score uit te breiden, onder andere werd een bal van de doellijn getrapt. WV-HEDW was via de rechterkant dreigend met rechtsachter Nigel Letterboom en de sterk spelende aanvaller Soufiana Ajaaouan. In de 25e minuut was aanvaller Miquel Jozefzoon dicht bij de gelijkmaker met een kopbal net over doellat.

In het begin van het tweede bedrijf hetzelfde onderhoudende spelbeeld. Na een duwfout in het zestienmetergebied kreeg De Volewijckers in de 54e minuut een strafschop, door ‘Appie’ Challaoui verzilverd: 0-2. De Noord-Amsterdammers hielden de regie in handen, maar dat veranderde zo’n twintig minuten voor tijd. De Volewijckers wisselde in de verdediging Damien Simson en Karim Boubaouch en dat pakte faliekant verkeerd uit. De wissels en verse krachten bij WV-HEDW was een ander verhaal, die brachten extra energie. De thuisclub drukte het gaspedaal in en ging vol op de aanval. De Volewijckers was het helemaal kwijt, en WV-HEDW kreeg kans op kans. Volewijckers-doelman Mitchel Vincken hield de aansluitingstreffer via stevige reddingen nog tegen. Maar tien minuten voor tijd was hij kansloos.

WV-HEDW profiteerde van de chaos achterin bij De Volewijckers: binnen een minuut was de score gelijk. Eerst via een intikker van Gil Gilberto (1-2) en even daarna benutte Lucas Strijland een lange bal van achteruit: 2-2. WV-HEDW was nog niet uitgeraasd. Gilberto scoorde bijna de winnende, maar Volewijckers-verdediger Reda el Kouaa zette de voet dwars met een uitstekende tackle. Na het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Theo Verbij was de uitkomst op de vochtige kunstgrasmat: strafschoppen.

De Volewijckers miste twee pingels, WV-HEDW éénmaal. WV-HEDW-doelman Jules Vermeulen stopte één penalty, en zag een andere op de paal uiteenspatten. Zijn collega Vincken pakte één penalty, zodat de tussenstand bij de laatste vijfde ronde 3-2 was voor WV-HEDW. Middenvelder Jannes Broekman had verder geen zin in meer drama, en ramde zijn strafschop tegen de touwen en WV-HEDW naar de volgende bekerronde.

Het team van trainer Joram Melis zit daarmee in de koker met de lotingsballetjes. Een aardig detail om te vermelden, in de loting zit ook het zaterdagteam van WV-HEDW: een dubbele bonus!

Tekst: Peter Oud