WVHEDW al vroeg klaar met concurrent GHC

WVHEDW heeft door een 3-1 overwinning op GHC een belangrijke overwinning geboekt voor een plek in de middenmoot in de eerste klasse B. De ploeg van Martin Steenvoorden had aan een kwartier genoeg om tot een 2-0 voorsprong te komen, die uiteindelijk niet uit handen werd gegeven.

Op het kunstgras in Amsterdam kwam de thuisploeg razendsnel uit de startblokken. Al na twee minuten werd Mick van Moerkerk weggestuurd, waarna hij de overzicht had om spits Jesse Stroomberg in stelling te brengen. De 26-jarige aanvaller maakte optimaal gebruik van de eerste mogelijkheid en schoot hard de openingstreffer in het dak van het doel.

Foto Jan Vonk : Jesse Stroomberg op weg naar de 1-0
Foto Jan Vonk : Jesse Stroomberg haalt uit voor de  1-0

Het vroege doelpunt voor WV-HEDW zorgde voor nog meer motivatie om door te drukken. GHC werd met de rug tegen de muur gezet en na een kwartier spelen leek de wedstrijd al beslist te worden. In een bijna identieke aanval zette Mick van Moerkerk opnieuw Jesse Stroomberg voor het doel, die koelbloedig de bal in de verre hoek werkte.

Trainer Martin Steenvoorden was erg blij met de vroege voorsprong. ‘Het zijn vaste patronen waar we gebruik van maken. En als dat lukt, zitten we in een ideale situatie met een vroege 2-0 voorsprong. We maakten gebruik van onze sterktepunten en dan zie je wat voor effect dat heeft. Zo’n vroege voorsprong is heerlijk, maar daarna moeten we wel de controle over de wedstrijd houden.’

Foto Jan Vonk: En niet veel later zorgt Stroomberg ook voor de tweede treffer
Foto Jan Vonk: En niet veel later zorgt Stroomberg ook voor de tweede treffer

WVHEDW leek in de wolken te zitten met de vroege voorsprong en vergat de 2-0 tussenstand uit te breiden. GHC kon echter geen antwoord geven en had alleen tijdens dode spelmomenten de kans om potten te breken. Vlak voor rust leek de ploeg uit Leiden terug in de wedstrijd te komen, maar werd een doelpunt van Elroy Lammers afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft kregen beide ploegen enkele kansen om tot score te komen, maar viel de treffer pas na ruim een uur spelen. Met een gelukje belandde de bal bij GHC-middenvelder Martijn van Leeuwen die voor de aansluitingstreffer zorgde. Helaas voor de gasten was dat niet voldoende. Via Ashraf Azzouz en de ingevallen Thomas Wollersheim werd WVHEDW enkele keren zeer gevaarlijk, maar de beslissing bleef uit.

Foto Jan Vonk: Invaller Ashraf Azouz
Foto Jan Vonk:  Ashraf Azzouz  (l)

Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd wel in het slot gegooid door de thuisploeg. Invaller Wollersheim kon uit een vrije trap van Floris Dokkum de bal over GHC-doelman Jeffrey Loozen tikken. In de blessuretijd kwam GHC nog heel dichtbij een doelpunt, maar Sander Driehuis wist de 3-1 voorsprong te behouden door de bal van de lijn te halen.

‘De eerste helft hebben we duidelijk laten zien veel beter te zijn dan de tegenstander’, zei de tevreden Martin Steenvoorden na afloop. ‘Helaas laat je dat dan nog niet zien in de score doordat we het slecht uitspeelden. Als GHC dan op 2-1 komt, is dat zonde. Gelukkig viel die verdiende derde treffer dan alsnog.’

met trainer

Door de overwinning passeert WV-HEDW GHC op de ranglijst en springt de ploeg naar de achtste plaats in de eerste klasse. Zelfs een periodetitel is nog mogelijk voor de Amsterdammers. De club moet volgende week op bezoek bij Aalsmeer om een wedstrijd in te halen. Mocht WV-HEDW deze wedstrijd winnen en Zwaluwen bij RCL verliest, wint de ploeg van Martin Steenvoorden de tweede periodetitel.

Verslag Joachim van der Marck
Foto’s Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)