WVHEDW begint strijd om handhaving met 1-0 nederlaag

Zaterdag eersteklasser WVHEDW is de nacompetitie om lijfsbehoud in de eerste klasse begonnen met een 1-0 nederlaag in Ter Aar tegen TAVV. De ploeg van Martin Steenvoorden krijgt aanstaande zaterdag de kans om alles recht te zetten.

Twintig corners kreeg WVHEDW maar liefst en het balbezit was ook meestal voor de Amsterdammers. TAVV leunde achterover en wachte rustig af. Op de counter was de ploeg wel gevaarlijk. Van Wijk kreeg een vrije doorloop richtiong het doel van Gregory Martin maar verzuimde de bal mee te nemen. Een paar minuten later schoot Van Wijk  van dichtbij tegen Martin aan en ontsnapte WV aan een achterstand.

17.05.2014_tavv_wv_1-0_145

De grootste kans voor de Amsterdammers was voor Thomas Wollesheim. Na een verre uittrap van Martin bezorgde Jesse Stroomberg de bal bij Wollersheim maar die zag de uitblinkende doelman Bart Vis goed ingrijpen. Vlak voor rust kwam het gevaar weer van de thuisploeg. Eerst was het Waandels en daarna wederom Van Wijk, maar gescoord werd er niet.

Na rust speelde de ploeg van Martin Steenvoorden in een hoger tempo en TAVV kwam er in het eerste elftal nauwelijks aan te pas. Het was wachten op een Amsterdamse treffer. Wollersheim schoot over na een afgeketst schot van Stroomberg. Diezelfde Stroomberg  kopte een voorzet van Stijn Knigge over en de pass van Floris Dokkum was net iets te hoog voor Stroomberg. TAVV verdediger Van der Pijl moest zelfs een bal van de lijn halen en doelman Vis redde met de voet op een inzet van Ashraf Azzouz. Het gebeurde allemaal in een tijdsbestek van een kwartier.

17.05.2014_tavv_wv_1-0_177

Na een dubbele wissel (Glumac en Loeve kwamen er in) bleef WV op zoek naar de openingstreffer. Een vrije trap op de rand van de zestienmeter van Robbert Stuur werd door Vis onschadelijk gemaakt. De bal wilde er maar niet in. Tien minuten voor tijd liet TAVV eindelijk zijn eerste aanval van de tweede helft zien. Een vrije trap vloog voorlangs en vijf minuten later was het raak. Een voorzet vanaf links werd door Van der Hoorn niet al te best geraakt, maar het was voldoende om TAVV op 1-0 te zetten. Een enorme domper voor WV dat zelfs nog aan een tweede treffer ontsnapte toen Waandels zijn schot net over de kruising zag gaan.

17.05.2014_tavv_wv_1-0_153

Aanstaande zaterdag krijgt WVHEDW alle mogelijkheid om de 1-0 nederlaag weg te poetsen en zich als nog te plaatsen voor de finale.

Klik hier voor alle uitslagen in de nacompetitie zaterdag

Met dank aan  Andre Lopes Dias
Foto’s Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)