WVHEDW is beter, maar HBOK pakt de punten

De derby in de zaterdag tweede klasse A tussen HBOK en WVHEDW is geëindigd in een 1-0 zege voor de thuisclub. Anouar Lakbila zorgde voor rust voor de enige treffer van de wedstrijd. Het was de eerste zege van HBOK op WVHEDW in ruim zestien jaar. Maandag een uitgebreide samenvatting en reacties.

Verdiend was de zege zeker niet voor HBOK. Dat beaamde ook trainer Mark Onsia direct na afloop. Onsia: “Op het laatste moment heb ik mijn opstelling moeten wijzigen omdat Joey Noordenbos (zwangerschapsvergiftiging bij zijn vrouw) niet kon spelen. Ik moest dus wel de nodige aanpassingen doen en met twee in plaats va drie spitsen spelen. We hebben vandaag erg gelukkig gewonnen, maar dat is morgen iedereen vergeten.”

Foto Jan Vonk: Trainers Kees Oostermeijer en op de achtergrond Mark Onsia
Foto Jan Vonk: Trainers Kees Oostermeijer en op de achtergrond Mark Onsia

WVHEDW was met name in de eerste helft de bovenliggende partij. De kansen die de bezoekers kregen waren niet op een hand te tellen, maar de trekker overhalen zat er niet in. Al na twee minuten schoot Ruben Loeve vanuit kansrijke positie over na een goede voorzet van Mick van Moerkerk. Nadat Kid Ronday een niet te missen kopbal over zag gaan voor HBOK nam WV het initiatief weer over.

Doelman Robin Thiel keerde een inzet van Loeve en een strakke voorzet van Marcel van Aken was net te hard voor Loeve. De aanvoerder zag later ook nog een kansrijke kopbal naast gaan. Terwijl de druk steeds meer toenam scoorde HBOK. Een voorzet van Robin Schaaf werd door iedereen gemist en ver voorbij de tweede paal schoot Anouar Lakbila de 1-0 binnen.

Foto Jan Vonk: Tom de Lange wordt gestuit door Dennis Darnley
Foto Jan Vonk: Tom de Lange wordt gestuit door Dennis Darnley

Navraag leerde dat de bal de achterlijn gepasseerd had en dat er daardoor niemand reageerde op de voorzet. HBOK pakte het cadeautje goed uit en ging daarna ook beter spelen. Eerste moest Thiel nog goed ingrijpen na een inzet van Van Moerkerk, maar Kid Ronday verzuimde aan de andere kant de 2-0 te maken.

Foto Jan Vonk: Richard Lynch probeert al vallend Robin Schaaf af te stoppen
Foto Jan Vonk: Richard Lynch probeert al vallend Robin Schaaf af te stoppen

Na rust begin het nog wel spectaculair. Mick van Moerkerk schatte een voorzet van Max Ribbens echter niet op waarde en zag de bal van de doellijn gehaald worden. Ook Cees Smaal zag zijn kopbal in kansrijke positie naast gaan. Naarmate de tijd vorderde nam het balbezit voor WVHEDW steeds meer toe, maar het aantal kansen op een treffer werd kleiner.

Foto Jan Vonk: Doelman Robin Thiel hield HBOK in de slotfase op de been
Foto Jan Vonk: Doelman Robin Thiel hield HBOK in de slotfase op de been

Zelfs met een extra aanvaller lukte het de ploeg van Kees Oostermeijer niet om de meer dan verdiende gelijkmaker te scoren. Dat was mede te danken aan de goed keepende Robin Thiel die in de slotfase Lennart Bril nog van scoren wist af te houden.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Maandag een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.

Foto’s Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)