WVHEDW blijft op titelkoers dankzij nipte zege op Hellas Sport

WVHEDW is vanmiddag ontsnapt aan puntverlies. Op bezoek bij Hellas Sport maakte Thomas Wollersheim vijf minuten voor het einde de beslissende 1-2. WVHEDW speelde veertig minuten met een man meer, maar miste veel kansen in de tweede helft. Door de overwinning in Zaandam blijft WVHEDW lijstaanvoerder.

WVHEDW en Hellas Sport speelde vandaag op een kunstgrasveld in plaats van het hoofdveld en dat had een bijzondere, komische reden. Aangezien het mannetje van de lijnen deze week op vakantie was, moest zijn vervanger het werk opknappen. Dat ging, volgens enkele leden van thuisclub, niet naar behoren en dat was voor de nieuwe lijnentrekker het sein om zijn werkzaamheden af te kappen. Zodoende verhuisden Hellas Sport en WVHEDW naar het bijgelegen kunstgrasveld.

Van Moerkerk tegen twee man van Hellas Sport

De eerste helft werd behoorlijk geteisterd door de harde wind en de bezoekers uit Amsterdam-Oost hadden moeite om in hun spel te komen. De betere mogelijkheden kwamen in de openingsfase dan ook op naam van Hellas Sport, maar Jordy Heimens was tot tweemaal toe alert. Eerst stopte hij met zijn voeten een inzet van Mounir Raji en niet veel later was de doelman wederom eens sta-in-de-weg toen Ralf Lamme voor zijn neus op dook. WVHEDW had tot dat moment weinig laten zien en kon alleen een schot (naast) van Wollersheim noteren als mogelijkheid. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Dishan Fong Tin Joen snoepte de bal af van verdediger Tjeerd Meijer, omspeelde Heimens en vond een gaatje met twee verdedigers van WVHEDW in het doel om te scoren. De knappe openingstreffer werd niet veel later teniet gedaan. Wollersheim snelde langs de linkerkant langs zijn directe tegenstander en vond Cees Smaal. De spits schoot uit de draai richting Dennis van Duuren en tot opluchting van de meegereisde WV-supporters belandde de bal achter de doelman. WVHEDW werd tegen het einde van de eerste 45 minuten sterker en leek bijna de pauze in te gaan met een voorsprong. Een prachtig schot van Frank Ulrich werd echter stijlvol gekeerd door Van Duuren. Hierdoor bleef 1-1 de ruststand toen WVHEDW en Hellas Sport de kleedkamers opzochten.

Martin Steenvoorden geeft aanwijzingen tegen Hellas Sport
Martin Steenvoorden zag zijn elftal pas laat op voorsprong komen tegen Hellas Sport

Terwijl het een stuk harder ging regenen op sportpark Hoornseveld kon één speler van Hellas Sport na vijf minuten in de tweede helft alweer inrukken richting de kleedkamers. Samir Raji moest de doorgebroken Mick van Moerkerk onderuit halen en scheidsrechter Oussoren had geen andere keus dan de rode kaart tevoorschijn te halen. WVHEDW speelde veertig minuten tegen tien man en kreeg in die tijd genoeg kansen om de wedstrijd voortijdig te beslissen. Schoten van Guus Tennekes en Ulrich vlogen over en ook van dichtbij mikte spits Cees Smaal iets te hoog. Het doelpunt leek steeds dichterbij te komen, maar de bezoekers faalden meerdere malen bij het doel van Van Duuren. Van Moerkerk zag zijn schot voorlangs gaan en vanaf een meter of vijf werd een inzet van Meijer geblokt. Bijna trad er een eeuwenoude voetbalwet in werking, maar WVHEDW kwam met de schrik vrij toen Francis Asare de paal raakte en de daaropvolgende mogelijkheid niet werd benut door Merk van Veen. Uiteindelijk kwam de bevrijdende 1-2 alsnog. Een voorzet van Wollersheim werd door Van Duuren verkeerd ingeschat en belandde zo bij de tweede paal in het doel. Opluchting op de bank bij trainer Steenvoorden, die nog een doelpunt van Smaal afgekeurd zag worden. WVHEDW pakte ternauwernood drie punten tegen Hellas Sport en blijft aan kop in de zaterdag tweede klasse A.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag tweede klasse A.