WVHEDW boekt ruime zege in Leiden

Zaterdag eerste klasser WVHEDW heeft in Leiden tegen GHC een knappe 1-4 overwinning geboekt. De ploeg van Martin Steenvoorden herstelde zich daarmee van de nederlaag vorige week tegen Aalsmeer. Invaller Ruben Loeve scoorde twee keer.

WV trad in een iets gewijzigde opstelling aan ten opzichte van vorige week. Doelman Joep Albers, die tegen Aalsmeer geblesseerd het veld moest verlaten, werd vervangen door Ramon Freriks. Sander Driehuis haakte in de warming-up af en zij plaatst werd ingenomen door Bouke Timmer.

De Amsterdammers startten slordig tegen GHC. Met name de passing liet te wensen over. Meer dan een halve kans produceerde WV niet. Een schotje van Mervelinio Olijfveld was het enige wapenfeit. Na iets meer dan tien minuten nam GHC de leiding.  De snelle en behendige Elroy Lammers zette hard voor. Freriks verwerkte de bal wat ongelukkig en Jeffrey Rutten zorgde voor de 1-0. GHC leunde na die snelle voorsprong achterover en zocht vooral via Martijn van Leeuwen naar de vleugelspitsen. Uit een van die kansen mistte Lammers een enorme kans.

Met Ruben Loeve voor Ashraf Azouz greep Steenvoorden in de rust in.  In eerste instantie had dat geen effect want al na toen seconde had Marvin Sloos de 2-0 op zijn schoen maar hij schoot vlak voor doelman Freriks net naast. Na tien minuten kantelde het duel. Een lange pass van Simon Admiraal werd door GHC-verdediger Rietkerk verkeerd verwerkt. Olijfveld profiteerde en zorgde voor de 1-1. Een minuut later was het zelfs 1-2. Een kluts bal in het strafschopgebied kwam zo maar voor de voeten van Jesse Stroomberg die vervolgens steenhard in schoot (1-2).

GHC was zichtbaar de kluts kwijt en WV kon redelijk overeind blijven. Op een kansje van Michael de Roode na, die goed werd gestopt door Freriks, kwam GHC niet. WV profiteerde aanvankelijk niet van de ontstane ruimte achterin. Pas vijf minuten voor tijd ontstaat er weer wat rumoer als een speler van GHC binnen de zestien onderuit gaat. Scheidsrechter Kranendonk ziet er geen opzet in en laat doorspelen.

WV maakt goed gebruik van de commotie en profiteert optimaal. Invallers Thomas Wollersheim en Ruben Loeve goochelen in een vol strafschopgebied van GHC waar Loeve uiteindelijk weet te scoren. Diep in blessuretijd maakte Loeve er ook nog 1-4 van door middels een prachtige stift te scoren.

Zaterdag speelt WVHEDW thuis tegen LRC. Kijk voor het complete programma en de stand op de klassenpagina van zaterdag 1B.

Met dank aan Ronald Nijsen
Archieffoto Jan Vonk: Martin Steenvoorden instrueert Ruben Loeve

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)