WVHEDW en Haaglandia houden elkaar in evenwicht

WV-HEDW heeft op eigen veld niet weten te winnen van Haaglandia. De Amsterdammers bleven tegen de ploeg uit Rijswijk steken op een 1-1 gelijkspel, ondanks een vroege 1-0 voorsprong. Hierdoor blijft het team van trainer Martin Steenvoorden in het rechterrijtje van de eerste klasse B staan.

Op sportpark Middenmeer was na een afwachtend begin van beide ploegen de eerste kans voor WV-HEDW. Na een vlugge combinatie met Ashraf Azzouz werd Mick van Moerkerk op de doelman van Haaglandia afgestuurd. Oog in oog met Nicky van Sprang bleef de vleugelaanvaller kalm en beheerst en zorgde hij na negen minuten spelen al voor de voorsprong voor de thuisploeg.

08.03.2014_wv1-haaglandia_1-1_225

De wedstrijd speelde zich daarna weer voornamelijk af op het middenveld, al kregen de gasten via Karam Boukhari een kleine mogelijkheid. Zijn schot ging via de kluts echter naast het doel, wat geen gevaar opleverde voor WV-HEDW. Na een klein half uur spelen kreeg de thuisploeg zelf ook nog een kans, maar spits Dion Glumac zag zijn schot op de lat uiteen spatten.

Dion Glumac

Pas na rust kwam er meer actie vanuit beide ploegen. Met zeven minuten in de tweede helft leidde een ongevaarlijke combinatie rond de middenlijn zelfs tot een klein opstootje. In een actie met Daniel Nokes trapte Haaglandia-middenvelder Karam Boukhari namelijk na. Boukhari had even daarvoor al een gele kaart ontvangen, maar ging hier vrijuit. Het natrappen ontging de scheidsrechter, die ondanks een gesprek met zijn grensrechter, het akkefietje afdeed met een preek.

08.03.2014_wv1-haaglandia_1-1_55

Met nog elf man op het veld, probeerde Haaglandia de score gelijk te trekken. De grootste kans kwam van Andre Rumampuk, maar hij schoot van dichtbij. Na een uur spelen was de gelijkmaker wel een feit. Een vrije trap van Kaz van Ostrom Soede werd via de muur van richting veranderd, waardoor WV-HEDW-doelman Ramon Freriks kansloos was en de 1-1 moest incasseren.

Al vlak na de ongelukkige tegentreffer ging WV-HEDW op zoek naar de voorsprong. Uit enkele vrije trappen van Floris Dokkum kregen de Amsterdammers voldoende mogelijkheden, maar een doelpunt bleef uit. Tjeerd Meijer dacht tien minuten voor tijd de thuisploeg op voorsprong te hebben gebracht, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Een minuut later gebeurde aan de andere kant precies hetzelfde voor Haaglandia, waardoor beide ploegen elkaar in evenwicht hielden met een 1-1 eindstand.

Sander Driehuis

Volgens WV-HEDW-trainer Martin Steenvoorden was het gelijkspel terecht. “Gezien de wedstrijd waren er twee ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Hoewel wij de betere kansen kregen, was ons veldspel minder dan dat van Haaglandia. We gaan niet goed met de kansen om, dat is een terugkerend probleem. Toch speelden we een goede wedstrijd, over de inzet ben ik zeer tevreden.”

Steenvoorden

Door het gelijkspel worden de verschillen onderin de eerste klasse B steeds kleiner. “Ondanks de ranglijst kijken we nog niet naar onderen. Ons uitgangspunt blijft nog altijd boven de streep te eindigen”, zegt Steenvoorden. WV-HEDW haalde uit de laatste drie wedstrijden slechts één punt, maar dat baart de trainer nog geen zorgen. “We doen niets met welke reeks dan ook, we kijken per wedstrijd. Vandaag heb ik voldoende dingen gezien, dus we kunnen hiermee door.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 1B

Verslag: Joachim van der Marck
Foto’s: Jan Vonk