WVHEDW heeft met fraaie zege op DHSC eerste punten binnen

WVHEDW is in de zaterdag eerste klasse A van de hatelijke nul af. De ploeg van Hans Schakel maakte indruk door titelkandidaat DHSC met 4-1 te kloppen en boekte hiermee op eigen veld de eerste competitiezege van dit seizoen.

Er was bij Schakel duidelijk sprake van opluchting. Na twee nederlagen, waarin de Amsterdammers vooral vorige week tegen Argon (2-0) veel te weinig brachten, speelde WVHEDW precies zoals hij het wilde zien. “Honderd procent knokken voor elkaar en goed aanvallend voetballen spelen”, analyseerde de oefenmeester. “Dat zag je vooral in de eindfase. Dan gaat de bal rond in de ploeg en zie je soms de mooiste combinaties. Dat is iets waar ik voor gekomen ben en graag terug wil zien.”

De woorden ‘geweldig’ en ‘zeer tevreden’ vallen tijdens zijn analyse veelvuldig, soms een beetje schor uitgesproken omdat hij negentig minuten lang druk bezig was met het coachen. “Een beetje tegen mijn natuur in heb ik de longen uit mijn lijf geschreeuwd. Ik was iedereen aan het opladen en aanmoedigen. Dat was misschien mijn eigen wedstrijdspanning en gemoedsrust, dat ik er in ieder geval alles aan gedaan heb. De jongens hebben het goed opgepakt.”

De thuisploeg kende een droomstart. Na exact zestig seconden had Joost Heij de score geopend, nadat Mick van Moerkerk profiteerde van slordig balverlies van de Utrechters. Enkele minuten later had DHSC, dat op de weg naar Amsterdam naar verluidt werd toegesproken door Wesley Sneijder, de stand gelijkgetrokken. Faisal Kaouass rondde een individuele actie goed af. Toch raakte de WVHEDW hierdoor niet van slag. “Na de 1-1 zijn we alleen maar beter gaan spelen. Dan zie je dat je vanzelf wel boven komt drijven.”

Dat Tim Correia na een halfuur de voorsprong voor WVHEDW herstelde, was zeker verdiend. De thuisploeg was beter, scherper en volwassener dan DHSC. Het enige waar het aan ontbrak, was het belonen van de kansen. Mick van Moerkerk faalde in korte tijd meerdere keren om doelman Niels Willemse te passeren en Joost Heij trof de paal. Aan de andere kant van het veld dook Rick van der Velden opeens vrij op voor doelman Jordy Heimens, maar zijn volley ging hoog over.

“In de rust merkte ik een bepaalde onverzettelijkheid bij de spelers”, vervolgde Schakel. Het contrast was ook heel groot met vorige week, toen de Amsterdammers in Mijdrecht in de laatste minuut voor de theepauze een tegentreffer te verwerken kregen en tijdens de rust spelers aan het ‘mopperen en schelden’ waren, blikte de oefenmeester terug. Met een 2-1 voorsprong kon er deze keer wel genoten worden van de rust. “Daar kreeg ik zelf een heel goed gevoel door.”

Na de hervatting gingen de Amsterdammers verder met het creëren van grote kansen. Door twee hele fraaie treffers werd DHSC, waar de frustratie inmiddels de overhand had gekregen, op een 4-1 nederlaag getrakteerd. Een mooie voorzet van Jordy Dijkhuizen werd op nog mooiere wijze door Ashraf Azzouz in de verre hoek gekopt en Van Moerkerk slaagde er twintig minuten voor tijd met een strak schot wél in om zijn doelpuntje mee te pikken.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.