WVHEDW houdt het spannend in ouverture tegen Overbos

Voor rust dominant zijn en het in de tweede helft bij vlagen behoorlijk lastig hebben. Dat overkwam WV-HEDW in haar competitie-ouverture van de zaterdag tweede klasse A tegen Overbos. De ploeg van trainer Kees Oostermeijer won met 1-o door een goal voor de pauze van Timo Boot.

“We maakten het ons te moeilijk. Als je de 2-0 maakt, is de wedstrijd gelopen. Ik vind dat we het goed gedaan hebben, maar we hebben ons niet beloond. Als je je niet beloont krijg je een wedstrijd zoals vanmiddag. De 1-1 kon zomaar vallen. Compliment naar Overbos. Ze hebben het ons in de tweede helft knap lastig gemaakt”, aldus een opgeluchte Oostermeijer.

De oefenmeester zag zijn ploeg in het eerste bedrijf de gasten uit Hoofddorp omsingelen. Tot grote kansen leidde het niet in de beginfase. Na ruim een kwartier zorgde WVHEDW voor het eerste serieuze gevaar. Ruben Loeve vond de voeten van doelman Dave Agterhof en de rebound van Boot werd voor de lijn weggemaaid.

Foto Jan Vonk: Timo Boot (nummer 7) maakt de 1-0 voor WVHEDW.
Foto Jan Vonk: Timo Boot (nummer 7) maakt de 1-0 voor WVHEDW.

Aan de overzijde maakten de bezoekers in de eerste helft niets klaar. Overbos verloor veelvuldig en vaak te snel het leer en WVHEDW was heer en meester. De thuisploeg zette dit overwicht na een halfuur om in een voorsprong. Boot kopte sterk binnen uit een corner van Mick van Moerkerk: 1-0. In het laatste kwart voor de pauze vergat WVHEDW meerdere keren de trekker over te halen. Een inzet van Guus Tennekes miste kracht en Boot verloor de controle over de bal na een prachtige solo-actie.

Overbos kwam na de rust heel sterk en fel uit de kleedkamers. Trainer Stefan Teeken: “Met het inbrengen van Youri Schouten kregen we meer power voorin.” De Hoofddorpers waren meteen al levensgevaarlijk bij een klutssituatie en een kopbal van Schouten werd door Mitchel Dijkstra uit de hoek getikt. WVHEDW was aan de andere kant via een poeier op de slof van Tennekes dichtbij een tweede treffer.

03092016 WVHEDW Overbos foto Jan Vonk Marcel van Aken2

Het was inmiddels een echte vechtwedstrijd geworden. Halverwege het tweede bedrijf leek Overbos de gelijkmaker binnen te schieten. Spits Sven Wierda stond echter in de weg bij de inzet van Remco Cicilia. Na deze enorme mogelijkheid voerde WVHEDW weer de regie, maar vergat het meerdere keren het nekschot te geven.

Met name Van Moerkerk had het vizier niet op scherp. De vleugelaanvaller legde een ogenschijnlijk eenvoudige pass slecht breed op Smaal en faalde twee keer in één-op-één situatie met Agterhof. Omdat WVHEDW het duel vergat te beslissen bleef de angst voor een tegentreffer van Overbos. Oostermeijer snakte naar het eind en hamerde op het belang van de nul te houden.

03092016 WVHEDW Overbos foto Jan Vonk Ruben Loeve

WVHEDW hield de nul en mag de eerste drie punten van het seizoen bijschrijven. Oostermeijer: “Overall en kijkend naar de kansenverhouding een verdiende overwinning. Over de tweede helft moeten we praten. Je ziet dat die gelijkmaker kan vallen. Wij moeten oplossingen verzinnen over wat er in de tweede helft gebeurde.”

Teeken was te spreken over zijn ploeg. “Ik wilde geen open huis houden. Zuur dat hun goal uit een spelhervatting viel. De jongens hebben het gevoel dat ze wel een puntje hebben verdiend. Maar realistisch gezien kunnen wij hier ook gewoon op verder bouwen. Als we deze inzet blijven tonen, kunnen we goed mee gaan doen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!