WVHEDW ‘klaart de klus’ door dubbele cijfers te noteren tegen Victoria

WVHEDW heeft zich op de valreep verzekerd van een langer verblijf in de zaterdag eerste klasse A. De opdracht was vrij helder: winnen van het gedegradeerde Victoria en ze konden opgelucht ademhalen. Dat werd uiteindelijk een klein feestje nadat de Hilversummers eerst op een tienklapper getrakteerd werden.

In zijn hoofd dacht interim-trainer Sjaak Tersteeg aan een mogelijk rampscenario van degradatie. Daarom was er wekenlang sprake van (lichte) druk. De enige manier om de positiviteit en rust erin te houden voor een eindsprint, was het constant benadrukken dat ze alles in eigen hand hadden. “En dan is dit een heerlijke afsluiting van een bewogen seizoen”, zei een overduidelijk opgeluchte Tersteeg. “De situatie met Hans (Schakel, red.) verdient echt geen schoonheidsprijs. Dat wilde niemand, maar we hebben een beslissing genomen. Toen moest de klus geklaard worden. Nu kan er een strik omheen en op naar volgend seizoen.”

Victoria, dat deze competitie slechts vijf punten pakte (waarvan drie tegen WVHEDW), was niet naar Amsterdam gekomen om als figurant te dienen. Een halfuur lang bleef het door puik keeperswerk van Giovanni Santangelo 0-0. Met name Ashraf Azzouz was een aantal keer dicht bij een openingstreffer. Het duurde tot de 32ste minuut voordat de buitenspeler het bal kon openen. Vlak voor rust deed hij daar met een prachtig afstandsschot een schepje bovenop: 2-0. Tersteeg: “Een waanzinnig doelpunt. Die zou de hele wereld over zijn gegaan als die op Champions League-niveau werd gemaakt.”

De thuisploeg had Victoria op de knieën en de definitieve nekslag kon niet lang uitblijven. Sterker nog, WVHEDW kende weinig genade met de tien man – nadat er al drie keer gewisseld was – die de bezoekers op dat moment nog overhadden. In een tijdsbestek van twaalf minuten liepen de Amsterdammers uit naar 7-0. Azzouz voltooide zijn hattrick, Tim Correia maakte er twee, Kick van Aelst was uit een strafschop (in twee instanties) trefzeker en ook Danny Blom pikte zijn doelpuntje mee.

Alsof het niet erg genoeg was voor Victoria werd zelfs de dubbele cijfers gehaald. Invaller Ruben Loeve scoorde in zijn laatste wedstrijd als selectiespeler (gaat naar het vierde elftal, red.) tweemaal en Correia maakte zijn hattrick compleet. Dankzij de klinkende zege is WVHEDW als tiende geëindigd en kan het zich opmaken voor het derde opeenvolgende jaar in de zaterdag eerste klasse A.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand.

Foto’s Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)