WVHEDW krijgt te weinig in ‘s-Gravenzande

Zaterdag eersteklasser WV-HEDW heeft opnieuw de kans laten liggen om een grote sprong te maken op de ranglijst. Na vijf gelijke spelen op een rij verloor de ploeg van Kees Oostermeijer nu op bezoek bij FC ‘s-Gravenzande. Hoewel de Amsterdammers, zeker in de tweede helft, de bovenliggende partij waren, keerden ze met lege handen terug naar Amsterdam.

Na een sterke openingsfase van de thuisploeg, golfde het spel al snel op en neer met mogelijkheden voor beide ploegen. Voor WV-HEDW ging een kopbal van Guus Tennekes rakelings over de lat en vond Mick van Moerkerk doelman Danny Koning op weg naar de openingstreffer. Aan de andere kant moest de Amsterdamse verdediging handelend optreden om een schot van Sander Koeleman onschadelijk te maken.

FCG_WH-HEDW_06

Naarmate de eerste helft vorderde nam ‘s-Gravenzande meer het initiatief en leverde dat een aantal mogelijkheden op. Ruben de Groot kopte net over het doel van WV-HEDW en Patrick Triep zag zijn inzet door doelman Jordy Heimens. Voor de gasten kreeg Cees Smaal nog een mogelijkheid, maar hij stuitte op Koning. Zo werd er niet gescoord in de eerste helft.

Na de rust was WV-HEDW bijna de gehele tweede helft de bovenliggende partij, op bezoek bij de nummer drie van de ranglijst. Het leverde echter nog niet echt uitgespeelde kansen op voor de Amsterdammers. Opnieuw waren Tennekes en Van Moerkerk dichtbij, maar beide pogingen werden gekeerd. Het lukte de gasten niet om doelman Koning te passeren.

FCG_WH-HEDW_05

In plaats van een verdiende treffer, kreeg WV-HEDW twee minuten voor tijd de deksel op haar neus. Sander Koeleman raakte de bal niet goed genoeg, maar die rolde uiteindelijk voor de voeten van Yuri Westhoff, die de 1-0 tegen de touwen joeg. Ondanks een slotoffensief van de Amsterdammers zat er niets meer in. Zo leed een WV-HEDW een zure nederlaag, want op basis van de tweede helft was er minstens een punt, en misschien wel drie, verdiend geweest.

FCG_WH-HEDW_04

De ploeg van Kees Oostermeijer staat momenteel op een tiende plek in de zaterdag eerste klasse B, net boven de nacompetitiestreep. De verschillen onderin zijn klein, dus de Amsterdammers zullen de komende weken weer moeten winnen om de streep te ontlopen. Volgende week zou, op eigen veld tegen Forum Sport, een goede slag geslagen kunnen worden.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.