WVHEDW maakt geen fout tegen Opperdoes

WVHEDW heeft door een eenvoudige 2-0 overwinning op hekkensluiter Opperdoes de tweede plaats in de zaterdag tweede klasse A overgenomen van ZOB. De eindstand stond halverwege het duel al op het scorebord voor de ploeg van Kees Oostermeijer, die het vervolgens naliet aan het doelsaldo te werken. De achterstand op koploper BOL bedraagt twee punten.

Het was de hele wedstrijd éénrichtingsverkeer richting het doel van de gasten uit Opperdoes. In de eerste twintig minuten liet Guus Tennekes het tot twee keer toe na om de openingstreffer te maken. Deze viel uiteindelijk in de 26ste minuut. Richard Lynch gaf de bal panklaar voor op het hoofd van Cees Smaal: 1-0. Ruim tien minuten later was de doelpuntenmaker zelf de aangever bij de 2-0. Ashraf Azzouz zette een combinatie op met Smaal en rondde vervolgens goed af.

De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld als het eerste bedrijf: WV-HEDW was voortdurend in balbezit, maar het aantal uitgespeelde kansen viel tegen. Bij één van de weinige wapenfeiten na de rust zag invaller Ruben Loeve zijn lob net over het doel van Opperdoes gaan. Oostermeijer: “Opperdoes stond heel verdedigend opgesteld en het tempo was te laag om nog meer doelpunten te maken. Bovendien hadden we vrede met de stand.”

WV-HEDW bezet nu de tweede plaats, nadat het profiteerde van een 2-3 nederlaag van ZOB tegen DVVA, de komende tegenstander van de Amsterdammers. “We mogen blij zijn dat we een plekje zijn geklommen. De twee punten op BOL (koploper, red.) zijn nog in te lopen, maar we zijn hiervoor wel afhankelijk van onszelf. Volgende week wacht weer een zware klus tegen DVVA. We hebben wat recht te zetten na de nederlaag eerder dit seizoen (2-3).”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto boven: Jan Vonk (doelpuntenmaker Cees Smaal)