WVHEDW ondanks knap punt tegen Zwaluwen ’30 nog altijd in zorgen

In de strijd om lijfsbehoud in de eerste klasse B heeft WV-HEDW op eigen veld het hoog geklasseerde Zwaluwen ’30 op een doelpuntloos gelijkspel weten te houden. De ploeg van Martin Steenvoorden heeft echter weinig aan dit knappe punt tegen de nummer drie, aangezien de Amsterdammers nog altijd moeten vechten voor degradatie.

WV-HEDW probeerde al vroeg in de eerste helft de aanval te zoeken en te profiteren van de snelheid op de vleugels. Met een kwartier op de klok leidde dat tot een goede kans, maar na terugleggen van Floris Dokkum schoot aanvaller Jesse Stroomberg recht op de doelman van Zwaluwen ’30 af. Aan de andere kant kregen de gasten uit Hoorn twee mogelijkheden, maar Gregory Martin hield zijn ploeg met uitstekende reddingen in de wedstrijd.

luchtduel WV

De grootste kans in de eerste helft was na een ruim half uur van WV-HEDW. Thomas Wollersheim ging recht op Albert-Jan de Vries af, maar oog-in-oog met de doelman werd zijn inzet gestopt. In de rebound probeerde Mick van Moerkerk nog het luchtduel te winnen, maar werd hij onderuit getrokken. De scheidsrechter besloot geen strafschop te geven, waardoor beide ploegen met een brilstand op het scorebord richting de kleedkamers konden.

Na de rust waren de rollen omgedraaid. Waar WV-HEDW een klein overwicht had in de eerste helft, werden de Amsterdammers nu teruggedrongen tot eigen helft. Zwaluwen ’30 wist echter geen profijt te halen uit de vele mogelijkheden, mede dankzij een uitstekende Gregory Martin op doel. Via aanvoerder Niels Joren kregen de gasten een enorme kans, maar zijn zwakke schot werd in de korte hoek gepakt.

Jesse Stroomberg

Ondanks de kansen van Zwaluwen ’30 wist WV-HEDW zich er toch uit te werken. In het laatste kwartier kreeg de thuisploeg zelfs twee uitgelezen mogelijkheden, maar achtereenvolgens invaller Jermaine Fitz James en aanvaller Thomas Wollersheim konden oog-in-oog met de doelman hun schot niet tussen de palen krijgen. Hierdoor bleven ze steken op een doelpuntloos gelijkspel, al hadden beide ploegen voldoende kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Stuut en ?

Het was voor WV-HEDW het tiende gelijkspel in de eerste klasse B. De Amsterdammers staan op een twaalfde plaats, maar delen die met BVCB. De huidige klassering zorgt voor nacompetitie-voetbal, terwijl het gat met de ‘veilige’ concurrentie slechts twee punten bedraagt. WV-HEDW moet nog op bezoek bij DSO en Swift, respectievelijk de nummers vier en twee in de competitie. Toch kan de ploeg vertrouwen op een knappe ongeslagen reeks tegen de top-drie uit de eerste klasse.

12.4.2014_wv1_-Zwaluwen_30_0-0_140

“De underdogpositie ligt ons goed. Toch hadden we er vandaag meer uit kunnen halen”, is WV-HEDW-trainer Martin Steenvoorden zich bewust. “We missen scorend vermogen en dat heeft ons al wat punten gekost. We zijn steeds meer gezakt op de ranglijst, maar ik heb er nog altijd vertrouwen in. De groep is strijdvaardig, ze willen vechten voor lijfsbehoud. En ik geloof zelfs dat we alles ontlopen, geen degradatie en zelfs geen nacompetitie. WV-HEDW blijft gewoon in de eerste klasse.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 1B.

Foto’s Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)