WVHEDW pakt alsnog een punt tegen BOL

Een ‘story of their life’ wilden supporters van WVHEDW het bijna noemen tegen BOL. Vele malen beter, maar wederom met lege handen achterblijven. Het gebeurde de afgelopen seizoenen al regelmatig, vorige week ook tegen HBOK (1-0 nederlaag) en dit leek zich te herhalen. Invaller Lennart Bril zorgde een paar minuten voor tijd nog voor de meer dan verdiende gelijkmaker: 2-2.

“Natuurlijk ben ik niet tevreden met een punt, maar achteraf gezien hebben we nog geluk”, aldus WVHEDW-trainer Kees Oostermeijer. “We gewoon teveel kansen nodig. Dit is een beetje het verhaal van dit seizoen.”

20160924-wvhedw-bol-foto-jan-vonk-timo-boot

BOL had zich de hele wedstrijd ingesteld op tegenhouden en counteren. WVHEDW kreeg de ruimte om te voetballen en zo ook kansen te creëeren, maar het zat de thuisploeg in de openingsfase nog niet mee. Akke Pennin schoot echter in de handen van doelman Xander Snoek en de inzet van Ruben Loeve werd door René Rootlieb van de lijn gehaald.

In de afronding zit het WVHEDW de laatste tijd niet mee. Maar geluk dwing je op sommige momenten ook af, zo bewees de 25ste minuut. Pennin wurmde zich door de verdediging van BOL heen en de bal belandde voor de voeten van Mick van Moerkerk. In eerste instantie schoot de aanvaller nog recht op Snoek en de bal ging uiteindelijk in de rebound via de borst van Van Moerkerk binnen: 1-0.

20160924-wvhedw-bol-foto-jan-vonk-richard-lynch

Ondanks de achterstand veranderde er weinig aan de speelstijl van BOL, dat loerde op foutjes van WVHEDW. Als gevolg van één keer niet goed opletten stond BOL-spits Sietse Brandsma plots voor doelman Mitchel Dijkstra, die hij acht minuten voor de rust kansloos liet: 1-1. Dat die gelijke stand ook de ruststand bleek, had de thuisploeg aan zichzelf te danken. Zo kreeg Loeve nog een enorme mogelijkheid, maar de aanvoerder slaagde er niet in om van een paar meter voor de doellijn – terwijl de doelman al op de grond lag – raak te schieten.

In de tweede helft wist WVHEDW iets minder uitgespeelde kansen te creëeren door de hechte defensie van BOL. Die kwam er een paar keer levensgevaarlijk uit in de tegenaanval. Brandsma liet eerst een opgelegde kans nog onbenut, maar stelde Koen Tros met een uur op de klok wel in staat om de gasten uit Broek op Langedijk verrassend op voorsprong te zetten.

20160924-wvhedw-bol-foto-jan-vonk-doelpunt-bol-koen-tros

Pas in het laatste kwartier drongen de Amsterdammers aan middels een slotoffensief. Een schot van Van Moerkerk werd echter uit de bovenhoek getikt en invaller Dave Keller mikte te hoog. Acht minuten voor tijd kreeg WVHEDW een enorme mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Een handsbal van BOL werd – na twee keer eerder tevergeefs te appelleren – bestraft met een strafschop. Loeve besloot hard door het midden te schieten, maar zag zijn inzet door de voet van Snoek gekeerd worden.

Een slotoffensief ten spijt leek WVHEDW net als tegen HBOK met lege handen te eindigen. Totdat Bril een diagonale pass van Van Moerkerk controleerde en laag in de verre hoek genoeg ruimte vond om de 2-2 binnen te schuiven. Hiermee had de thuisploeg toch nog een verdiend punt te pakken.

20160924-wvhedw-bol-foto-jan-vonk-doelpunt-lennart-bril

Oostermeijer gaf zijn ploeg alsnog een compliment na het gelijkspel. “In de voetballerij geloof ik niet in het lot, maar in hard werken. En als we hard blijven werken, dan komt de rest wel goed. Ook met het afmaken van de kansen zijn we bezig. In zulke wedstrijden moeten we doorgaan tot de laatste seconde en blijven strijden voor een goed resultaat. Dat hebben de jongens goed gedaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Foto’s Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!