WVHEDW pakt eerste drie punten na winst op BVCB

WVHEDW is het seizoen zeer goed begonnen. De eerste competitiewedstrijd in de zaterdag Eerste klasse B eindigde in een 3-2 overwinning op BVCB. Met de rust leidde WVHEDW met 2-1 en in de tweede helft leek het beslist toen ook de 3-1 viel. Met nog 10 minuten op de klok wist BVCB de aansluitingstreffer nog te maken, maar verder kwam de ploeg uit Bergschenhoek niet. Daardoor konden de eerste drie punten na één speelronde al genoteerd worden.

Binnen tien minuten mochten de supporters van de thuisploeg voor de eerste keer deze middag juichen. Aanvoerder Robbert Stuut ging achter de vrije trap staan en schoot meteen raak. De doelman van BVCB, Mark Gaerthe, stond helemaal verkeerd gepositioneerd en daar maakte Stuut gretig gebruik van. Nog geen vijf minuten later kreeg BVCB een dot van een kans op de stand weer gelijk te trekken. Ruben Loeve leed balverlies op het middenveld en Said Abdelhak kon in één keer doorlopen richting keeper Joep Albers. Abdelhak wist de sluitpost van WVHEDW nog te omspelen, maar Sander Driehuis schoot Albers te hulp en redde op de doellijn.

Foto Jan Vonk: Daniel Nokes (l) probeert de bal te veroveren

De eerste helft ging gelijk op en na iets meer dan 25 minuten was ook de stand weer in evenwicht. Een goede combinatie tussen Robin Monsma en Huub van Heijningen bracht de eerstgenoemde in een goede positie om op doel te schieten. Dat deed hij goed, want Monsma krulde de bal langs Albers in de verre hoek. Na de gelijkmaker waren de beste kansen voor WVHEDW. Eerst ging de lob van spits Dion Glumac naast het doel van Gaerthe en Loeve wist later van dichtbij niet binnen te schieten na een goede actie van Jesse Stroomberg. Diezelfde Stroomberg zette WVHEDW vlak voor rust alsnog op voorsprong. Zijn volley belandde in de uiterste hoek en was daarmee onhoudbaar voor Gaerthe. Met een 2-1 voorsprong zochten beide teams de kleedkamers op.

Na de pauze was de eerste kans opnieuw voor de mannen van Martin Steenvoorden. Rechteraanvaller Jermaine James versnelde zijn directe tegenstanders, maar zijn schot werd gepareerd door Graethe. Het grote deel van deze tweede helft was WVHEDW de bovenliggende partij en creerde het ook de meeste kansen. Zo schoot Simon Admiraal van afstand op de lat en dat was niet de enige keer dat het houtwerk succes in de weg stond. Niet veel later was het Glumac die gevaar stichtte, maar zijn inzet belandde op de paal. Met nog een kwartier te spelen lukte het WVHEDW eindelijk om het derde doelpunt binnen te werken. Floris Dokkum kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied en zijn schot verdween mooi achter de doelman van BVCB.

Foto Jan Vonk: Dion Glumac was dichtbij een treffer, maar raakte de paal

Hiermee leek de wedstrijd gespeeld, ware het niet dat BVCB daar anders over dacht. Vijf minuten na de treffer van Dokkum was de marge weer geslonken naar één doelpunt. Een lange bal van achteruit kwam terecht bij Michael de Rooy en met een mooie uithaal wist hij Albers te passeren. Invaller Mick van Moerkerk kreeg nog een kans om de wedstrijd voortijdig te beslissen voor WVHEDW, echter zijn inzet ging voorlangs. De laatste tien minuten probeerden de bezoekers de gelijkmaker te forceren en scheidsrechter Leerdam trok ook nog eens een hoop extra tijd bij, maar WVHEDW verdedigde sterk en hield de voorsprong vast.

Voor Dokkum werd het een mooie middag. Bij zijn competitiedebuut voor WVHEDW werd er gewonnen en hij was belangrijk met een doelpunt. Dokkum: “Het was lekker dat ik kon scoren. Wij hadden nog meer kansen, maar de lat en de paal stonden toen in de weg. Verder vond ik dat wij goed gespeeld hebben, ondanks dat het nog beter kan en moet. Die laatste tien minuten was het even hectisch, want zij gaven toen alleen maar langen hijsen naar voren. Maar we hebben stand gehouden en na onze wisselvallige voorbereiding had ik vooraf voor een overwinning getekend.”