WVHEDW pakt punt bij Rijnvogels

Als sneeuw voor de zon verdween de net verkregen voorsprong van Rijnvogels in de eindfase van de wedstrijd. Hendrik van Beelen had net de fel begeerde 1-0 binnengewerkt en de overwinning leek binnen handbereik. Misschien dat  concentratie gebrek even meespeelde want een minuut later was de stand alweer gelijk. Door knullig verdedigen scoorde Jesse Stroomberg de 1-1 voor WVHEDW.

Rijnvogels keeper Peter Messemaker baalde verschrikkelijk. “Hebben we eindelijk die 1-0 te pakken en dan geven we hem wel weer heel makkelijk weg. “We speelden vandaag een van onze mindere wedstrijden”. Zelfs de eerste tien minuten van de wedstrijd vond ik al niet best van ons. Het enigste positieve daarvan is dat we nog enig sinds druk konden zetten maar dat was gauw over. Het is moeilijk te zeggen of we twee punten verliezen, of eentje winnen tegen deze goede ploeg. Op basis daarvan win je een punt. Hoe de gelijkmaker een minuut later valt kost je twee punten. De eerst helft komen we afspraken niet na en worden we constant afgetroefd door WV-HEDW.”

Rijnvogels WVHEDW

Van vroeg storen en druk zetten kwam niets terecht. We hebben vandaag niet laten zien hoe goed we kunnen zijn. Onze coach had het in de rust nog benadrukt. “Wees eens een stuk rustiger aan de bal”, en pak nu eens die tweede ballen. Speel van Beelen aan want die is altijd aan te spelen. De tweede helft ging dat wel beter maar toch tekort. Achteraf mag je blij zijn met een punt aldus de keeper die weer een paar goede reddingen verrichten en zo zijn ploeg in de race hield.

WV-HEDW, de debutant in de eerste klasse, sloeg wederom een goed figuur. Nu tegen de gedoodverfde kampioen. Vier punten binnenhalen na twee competitiewedstrijden is een uitstekend resultaat. Vandaag was zijn ploeg iedere keer een stapje eerder bij de bal dan de Vogels. Geluk ontbrak de ploeg in de eerste helft.

Schermafbeelding 2013-09-14 om 23.24.35

Schermafbeelding 2013-09-14 om 23.24.47

Dat vond ook coach Martin Steenvoorden. Dat beetje geluk ontbrak ons inderdaad die eerste helft. Wij speelden uitstekend vond ik. Een voorsprong had toen ook verdiend geweest. We hebben veel kansen gecreëerd vandaag en dat geeft me een goed gevoel. Ook de manier van spelen stemt me tevreden. We hebben even een fase gehad in de tweede helft dat we het moeilijk hadden. De organisatie hield ons op de been in die fase en dat is een goede zaak. Dat had ook te maken met een paar wissels die zich gelijk goed lieten zien. Het kon alle kanten op de tweede helft en komen we toch op achterstand. Gelijk na die goal maken we gelijk en gaan we alsnog voor de winst. Toch ben ik tevreden met deze puntendeling. Uiteindelijk speel je vandaag toch tegen een titelkandidaat aldus Martin Steenvoorden coach van WV-HEDW.

Verslag Hennie van de Weerd
Foto’s Piet van Kampen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)