WVHEDW stelt orde op zaken en blijft in de race voor handhaving

In Amsterdam-Oost heeft WVHEDW zonder al te veel problemen de volgende ronde van de nacompetitie bereikt. Na de 1-0 nederlaag van vorige week versloeg het elftal van Martin Steenvoorden TAVV met 5-2. Hierdoor is handhaving in de eerste klasse nog steeds mogelijk, volgende week wacht HVC’10 in de allesbeslissende finaleronde.

WVHEDW verloor de eerste wedstrijd tegen de bezoekers uit Ter Aar met 1-0 en moest dus met twee doelpunten verschil winnen om de volgende ronde te bereiken. De Amsterdammers begonnen goed aan het duel en kregen via Rob van Bunderen en Tjeerd Meijer al snel enkele kleine kansjes. De eerste grote mogelijkheid voor WVHEDW was er in de twintigste minuut. Na een mooie aanval leek Jesse Stroomberg de bal in het lege doel te kunnen tikken. Maar de spits kwam een teenlengte tekort waardoor het leer voorlangs rolde.

_DSC2798

De bezoekers lieten in de eerste helft bar weinig zien en hebben absoluut een minder elftal dan WVHEDW. Het was dan ook moeilijk voor te stellen dat de Amsterdammers vorige week verloren van dit TAVV. Maar net als in de heenwedstrijd had WVHEDW veel moeite met TAVV-doelman Bart Vis. De goalie stond uitstekend te keepen en zorgde er persoonlijk voor dat het lang 0-0 bleef. Het duurde tot aan de 40ste minuut voordat Vis eindelijk werd gepasseerd. Stroomberg ontving de bal op het middenveld, zocht de weg richting het doel en schoot de bal vanaf 25 meter zeer fraai in de kruising. Vlak voor rust breidde WVHEDW de score uit naar 2-0. Opnieuw was Stroomberg de doelpuntenmaker, dit keer schoot de nummer tien vanaf randje zestien hard en laag raak.

Stroomberg juicht

Na de onderbreking zocht TAVV dan eindelijk eens de weg naar voren. En dit had zowaar snel resultaat, in de 51ste minuut kwamen de gasten via een strafschop van Chiel Konings terug tot 2-1. Met deze stand stond het over twee duels weer gelijk. Maar de thuisclub had duidelijk geen zin in een verlenging en bracht de stand via een intikker van Van Bunderen snel op 3-1. Na deze treffer was het verzet van de bezoekers gebroken en liep WVHEDW uit naar 5-1. Beide goals waren fraaie afstandschoten en kwamen vanaf de voet van Ashraf Azzouz. In 88ste minuut deed TAVV nog iets terug en schoot invaller Chequina Noso de 5-2 einduitslag op het scorebord.

_DSC2883

Door de ruime zege heeft WVHEDW nog steeds kans op handhaving in de eerste klasse. Vertrekkend WVHEDW-doelman Gregory Martin: “ Voor de wedstrijd vertelde ik de groep dat dit absoluut niet mijn laatste thuiswedstrijd mocht zijn. Gelukkig is dit niet het geval en maken we nog steeds kans op handhaving. We begonnen vandaag goed maar hadden, net als vorige week, veel moeite om te scoren. Maar uiteindelijk zijn we dik verdiend door, ik heb er dan ook alle vertrouwen in we ons in de volgende ronde definitief handhaven.”_DSC2901

Zaterdag 31 mei speelt WVHEDW in de finaleronde van de nacompetitie thuis tegen tweedeklasser HVC’10. De return is een week later waarna zal blijken of het elftal van Martin Steenvoorden volgend seizoen nog steeds eersteklasser is. Kijk hier voor alle uitslagen van de nacompetitie op zaterdag.