WVHEDW vergeet in te lopen door puntendeling

WVHEDW is vanmiddag in  de eerste klasse B niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen Voorschoten ’97. Een gemiste kans, aangezien de concurrenten vandaag allemaal punten verspeelden. De uitslag echter gaf de verhoudingen op het veld goed weer, aangezien beide teams elkaar afwisselden met goede en slechte fases. WVHEDW leek op het eind alsnog de winst te pakken, maar de ploeg van Martin Steenvoorden was niet scherp genoeg voor het doel.

1

Verdediger Robbert Stuut deelde deze mening. Stuut: “We hebben vandaag te weinig rendement uit onze aanvallen gehaald. Over het algemeen kunnen we toch tevreden zijn met een punt. Voorschoten is geen verkeerde ploeg en in de eerste helft werd ons middenveld overlopen, waardoor we het lastig hadden. In die slotfase kregen wij nog de kansen, maar waren we wat ongelukkig.”

Voor de pauze was het Voorschoten dat het beste spel liet zien. Binnen tien minuten moest WVHEDW doelman Ramon Freriks al redden op een inzet van Qendrim Gashi. Het was niet Frerik’s enige redding in de beginfase. Een voorzet van Jim van der Krogt kwam op het hoofd terecht van spits Shemiel Constancia, maar ook zijn kopbal werd gekeerd door Freriks. Na een minuut of twintig kon WVHEDW voor het eerst gevaarlijk worden. De kopbal van Floris Dokkum, op een voorzet van Thomas Wollersheim, ging echter hoog over het doel van Voorschoten keeper Robbert van der Post.

2

Niet veel later was het de beurt aan Voorschoten. Opnieuw was Constancia het eindstation na een aanval over de rechterkant, maar zijn hakbal ging net naast. De grootste kansen moesten toen nog komen. Eerst was het Rob van Bunderen, die met een kopbal van dichtbij WVHEDW op voorsprong had kunnen zetten, ware het niet dat de bal net over ging. Aan de andere kant kwam de thuisploeg goed weg toen Daniel Nokes een schot van Constancia van de lijn wist weg te werken, nadat Freriks de bal buiten zijn zestienmeter wilde wegkoppen. Doordat ook deze kans niet werd verzilverd, zochten de teams doelpuntloos de kleedkamers op.

3

Na de pauze leek WVHEDW beter in de wedstrijd te komen. Na tien minuten in die tweede helft was er wederom een kans voor Van Bunderen. Dokkum zette voor, maar de kopbal van de spits belandde opnieuw boven de lat en dus over. Met nog een half uur te gaan, kwam Voorschoten weer in de buurt van Freriks. Ditmaal was het Robin Diets, maar zijn schot zeilde over het doel. Steenvoorden besloot ondertussen te wisselen en bracht Mervelinio Olijfveld in het veld als vervanger van Wollersheim. Olijfveld kreeg nog een goede kans om de score te openen. Van Bunderen legde af op de linkeraanvaller, maar zijn schot werd gekeerd door Van der Post.

4

Deze mogelijkheid was het startsein voor een klein slofoffensief van WVHEDW. Een voorzet van Van Bunderen werd bijna tot doelpunt verwerkt en diezelfde Van Bunderen stelde Olijfveld opnieuw in staat om een doelpunt te maken, maar het schot van Olijfveld ging tergend langzaam langs het doel. In de 85ste minuut leken de bezoekers alsnog de volle winst te grijpen, maar Sander Driehuis, die deze wedstrijd als aanvoerder fungeerde, kon de inzet van de lijn halen. Hierna vielen er geen grote kansen meer te noteren, waardoor de beginstand ook na negentig minuten nog op het scorebord stond.