WVHEDW versterkt zich met Dennis Darnley (EDO)

Waar zijn vriend, doelman Gregory Martin, volgend seizoen WVHEDW voor HFC EDO verruilt, bewandelt Dennis Darnley de omgekeerde weg. De verdediger, die eerder voor Blauw Wit Amsterdam en DWV uitkwam, legt zijn keuze voor WVHEDW uit aan Het Amsterdamsche Voetbal.

Darnley speelde al een tijdje met de gedachte om wat dichter bij huis te gaan voetballen en WVHEDW biedt hem nu de oplossing. Darnley: “Het begon me dit seizoen allemaal wat zwaarder te bevallen. Bij EDO trainde ik namelijk drie keer in de week, terwijl ik naast het voetbal ook nog een druk privéleven en werk heb. Daarnaast vond ik het ook minder fijn om op zondag een wedstrijd te spelen en dan op maandag gelijk weer te werken.”

Het maakt zijn keuze voor zaterdagvereniging WVHEDW meteen een stuk begrijpelijker. Toch was het voor Darnley geen makkelijke keuze. “Ik heb het enorm naar mijn zin bij EDO en ook altijd naar mijn zin gehad. De eerste helft van dit seizoen stond ik langs de kant met een blessure, maar na de winterstop heb ik bijna alles gespeeld. Met EDO zijn we ook dichtbij de Topklasse, dus sportief gezien doe ik een stapje terug met mijn overstap”, aldus Darnley.

Voor Darnley waren de zaken die buiten het voetbal speelde echter belangrijker en dat gaf hij ook aan bij EDO. Darnley: “De trainer (Roy van der Mije, red.) heeft mij hierheen gehaald en met hem heb ik dit ook besproken. Bij WVHEDW heb ik namelijk ook gesproken over de maatschappelijke mogelijkheden. Ik ben namelijk klaar nu een tijdje klaar met mijn studie en ondanks het feit dat ik al een bedrijfje zelfstandig gerund hebt, wil ik nu daadwerkelijk doen waarvoor ik gestudeerd heb. WVHEDW kan mij helpen om dit te bewerkstelligen.”

Toch kijkt Darnley ook met een schuin oog naar de verrichtingen van WVHEDW. De ploeg van Martin Steenvoorden is druk bezig om degradatie naar de tweede klasse af te wenden. “Ik hoop natuurlijk dat ik met WVHEDW ook volgend seizoen in de eerste klasse uit mag komen. Vanwege Greg (Martin, red.) ben ik al een aantal keer komen kijken en hij heeft mij ook in contact gebracht met de club. Het zou voor de club natuurlijk heel fijn zijn als ze er in blijven, maar ook voor mezelf zou het heel leuk zijn. Zelf heb ik nog niet lager dan de eerste klasse gespeeld en ik hoop dat het er ook volgend niet van komt”, aldus een positief ingestemde Darnley.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)