Foto website Alphense Boys: Wegens een blessure speelde Yacoubi dit seizoen pas sinds november voor de hoofdklasser.

Yacoubi keert terug bij Chabab

Bilal El Yacoubi (28) keert na dit seizoen weer terug bij Chabab. De aanvallende middenvelder heeft besloten na twee jaar Alphense Boys weer terug te keren naar Amsterdam. In het seizoen 2010/2011 kwam hij ook al uit voor Chabab.

De afstand tussen zijn woonplaats Amsterdam en Alphen werd hem iets te veel. Yacoubi: “ Ik was al rond met Alphense Boys om nog een jaar te blijven maar het reizen werd me toch te veel. Na een gesprek met de club zijn we daar prima uitgekomen. Het wordt voor mij dus geen derde jaar bij Alphense Boys.”

De zondaghoofdklasser grijpt dit jaar weer net naast de titel. Met nog twee wedstrijden te gaan is de achterstand op koploper Leonidas vier punten. Yacoubi: “ Nee wee gaan het weer niet redden. Vorig seizoen speelden we ook in de nacompetitie. Toen werden we uitgeschakeld door Chabab.” Het zou zo maar kunnen zijn dat de clubs elkaar dit jaar weer ontmoeten in de nacompetitie. Yacoubi: “ Ik hoop wel dat Chabab het gaat redden. Het is lastig te voorspellen maar ik heb liever niet dat we elkaar tegen gaan komen.”

Foto PSV jeugd: Bilal El Yacoubi in actie voor PSV
Foto website PSV jeugd: Bilal El Yacoubi speelde twee jaar voor PSV maar maakte nooit zijn debuut

Yacoubi begon pas op zijn dertiende met voetballen bij Neerlandia in Amsterdam.  Al na een jaar maakte hij de overstap naar Ajax waar hij vijf jaar in diverse jeugdteams speelde. Via NAC Breda (1 seizoen) maakte hij de overstap naar PSV. Yacoubi: “ Ik heb daar onder Hiddink en Ronald Koeman getraind. Vooral Koeman liet me regelmatig met de A-selectie meetrainen. Helaas heb ik nooit mijn debuut mogen maken. In de bekerwedstrijd tegen Kozakkenboys zat ik op de bank. Dichterbij een debuut ben ik niet gekomen.”

Foto website Alphense Boys: Wegens een blessure speelde Yacoubi dit seizoen pas sinds november voor de hoofdklasser.
Foto website Alphense Boys: Wegens een blessure speelde Yacoubi dit seizoen pas sinds november voor de hoofdklasser.

Na PSV vertrok de 28-jarige aanvallende middenvelder naar Marokko waar hij uitkwam voor MAT in Tetouan. Het niveau is vergelijkbaar met de topklasse. Na zijn terugkeer in Nederland speelde hij voor DOTO en Ter Leede voordat hij bij Chabab terecht kwam. Na twee jaar Alphense Boys keert de Amsterdammer dus terug bij Chabab. Yacoubi: “Ik heb altijd goed contact gehouden met Chabab en als ik terug zou keren naar Amsterdam dan stond wel vast dat dat bij Chabab zou zijn. Ik heb ook niet met andere clubs gesproken.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)