Yasin Poyraz (JOS) gaat voor zijn kans bij Legmeervogels

Dit seizoen komt Yasin Poyraz naar eigen zeggen te weinig aan spelen toe bij JOS/Watergraafsmeer, dus zoekt de 20-jarige vleugelaanvaller zijn heil ergens anders. Bij zondag eersteklasser Legmeervogels krijgt Poyraz direct het vertrouwen dat hij in Amsterdam mist.

“Legmeervogels gaf duidelijk aan mij graag te willen hebben. Het gevoel was meteen goed”, is Poyraz lovend over zijn nieuwe club. “Bij JOS waren mijn kansen een beetje verkeken. Ik bleef wachten tot wanneer zij met een plan kwamen voor volgend seizoen, maar dit duurde te lang. Dus besloot ik verder te kijken.” Via-via kwam hij een maand geleden in contact met Legmeervogels. “De nieuwe trainer (Michel Nok, red.) belde mij meteen op met een goed verhaal. Het plaatje klopt, de kansen op speeltijd zijn veel groter. Ik was snel overtuigd.”

Poyraz is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij de zondag Hoofdklasser. Daarvoor speelde de buitenspeler in de jeugd van Alphense Boys. “Het is een stapje omlaag, maar ik krijg hier wel van iedereen het vertrouwen. Ik wil mijn waarde meteen bewijzen. De club wil hogerop en ikzelf ook. Volgend seizoen willen ze naar de Hoofdklasse promoveren, dat zou mooi zijn. Ik hoop mij zo snel mogelijk in de basis te kunnen spelen en het vertrouwen terug te betalen met doelpunten en assists.”

In Uithoorn komt hij oud-ploeggenoot Mitchel Dijkstra weer tegen, die overkomt van WV-HEDW. Poyraz is de zesde aanwinst voor de huidige nummer vijf van de zondag eerste klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!