Mitchel Dijkstra (WVHEDW) neemt ervaring mee naar Legmeervogels

Zijn debuutseizoen bij WVHEDW noemt Mitchel Dijkstra ‘wisselend’. De 24-jarige doelman is zijn plek onder de lat kwijtgeraakt en daarna het plezier binnen de lijnen verloren. Dit hoopt hij terug te vinden bij zondag eersteklasser Legmeervogels, waar hij de vertrekkende Rahim Gök moet opvolgen.

In het begin van het seizoen was Dijkstra de onbetwiste nummer één bij de zaterdag tweedeklasser. Totdat hij voor zijn werk naar het buitenland moest en tijdens bekerwedstrijd tegen Hollandia (0-7) ontbrak. “Het ging hartstikke goed, maar vanaf dat moment koos de trainer (Kees Oostermeijer, red.) voor Jordy Heimens. Dat viel een beetje rauw op mijn dak. Er zijn wat dingen in de communicatie tussen mij en de trainer misgegaan, waarbij afspraken niet zijn nagekomen. Heel jammer, maar dat heeft mij wel doen besluiten verder te kijken.”

Foto Jan Vonk | Mitchel Dijkstra in het shirt van WVHEDW

Al snel hingen meerdere clubs aan de telefoon om hem te overtuigen. Legmeervogels was voor Dijkstra ‘de beste optie’, ondanks dat het een terugkeer betekent naar het zondagvoetbal. “Ik heb een goed gesprek gehad met de nieuwe trainer Michel Nok. De huidige eerste keeper (Rahim Gök) vertrekt naar Hillegom en ik ben eigenlijk als zijn vervanger gehaald. Legmeervogels is een grote vereniging, speelt op een goed niveau en de zondag eerste klasse is bekend terrein voor mij.” Dijkstra kent de klappen van de zweep op dat niveau en werd in 2013 kampioen met JOS/Watergraafsmeer.

“Op zaterdag spelen was heel fijn, maar in combinatie met het niveau en het plezier neem ik de zondag en de afstand (twintig minuten rijden) voor lief.” Het belangrijkste voor de doelman is immers het plezier. “WVHEDW is een prachtige club met mooie mensen, maar ik wil lekker keepen en plezier hebben. Dat was ik verloren. Ik hoop dat ik dit terug kan vinden. Ik heb gehoord dat er een jonge ploeg staat en ik wil mijn ervaring uit de eerste klasse meenemen om ze te helpen.”

Dijkstra is na Geoffrey Verweij (Real Sranang), Faouzi Ben Yerrou (FC Breukelen) en Yorick van der Deijl (RODA’23) de vierde nieuwe aanwinst voor de Uithoorners.