Home / Algemeen / Yemaro Hoogdorp van Telstar naar OFC

Yemaro Hoogdorp van Telstar naar OFC

Derdedivisionist OFC heeft zich voor komend seizoen versterkt met de Amsterdammer Yemaro Hoogdorp. De 21-jarige verdediger komt over van Telstar. Naast Hoogdorp spelen ook doelman Bjorn Haggerty (FC Dordrecht) en Raydell Kewal (Ter Leede) komend seizoen in Oostzaan.

Hoogdorp: “OFC heeft contact met mij gezocht en ik had eigenlijk al direct een goed gevoel bij de club. De ambities van OFC spreken me enorm aan. Natuurlijk is het vanuit het betaalde voetbal een stapje terug, maar als we met OFC kunnen promoveren naar de Tweede Divisie, dan is natuurlijk ook prachtig. Ik heb een profcarrière nog zeker niet uit mijn hoofd gezet. Ik ben nog jong, dus hoop via OFC die sprong weer te kunnen maken.”

Yemaro Hoogdorp Utrecht 2014

Hoogdorp speelde in de jeugd bij DWS, Blauw Wit en Zeeburgia voordat hij in 2009 de overstap maakte naar AZ. In 2013 kwam hij uit voor Jong AZ (10 wedstrijden). Na een jaartje bij FC Utrecht maakte hij vorige zomer transfervrij de overstap naar Telstar. Hij zat dit jaar drie keer bij de wedstrijdselectie van Michel Vonk, maar kwam geen enkele keer in actie. Hoogdorp kwam ook uit voor het Nederlands elftal onder 17, 18 en 19.

Hoogdorp: “Ik heb het afgelopen seizoen geen officiële wedstrijd gespeeld. Alleen maar vriendschappelijke wedstrijden. Dus wat betreft kun je wel zeggen dat het een weggegooid seizoen was. Al moet ik wel zegen dat door het vele trainen, een ander systeem en een ander trainer ik ook wel weer veel geleerd heb.”

Foto AZ Jeugd