Home / Hoofdklasse B zaterdag / Yilmaz doet het wéér voor Swift

Yilmaz doet het wéér voor Swift

Het kan maar niet op voor Fidel Yilmaz. Eerst schoot hij Swift zelfstandig naar een 3-0 zege op Staphorst, vervolgens naar een 2-0 zege op Buitenpost. Dit weekend zorgde hij ervoor dat Swift met 1-0 van RKAV Volendam won.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in de Hoofdklasse Zaterdag 2b

Vorig seizoen vielen er aanzienlijk meer goals toen beide ploegen elkaar troffen. Toen stond er na 90 minuten een spectaculaire 4-4 op het scorebord. Dit keer bleef het dus bij een goal, al hadden er zeker meer goals kunnen vallen. In de eerste helft hoopte Volendam op een strafschop na een overtreding op Jens Kras. De scheidsrechter oordeelde echter dat het voorval te licht was.

Halverwege de tweede helft wist Swift de enige goal van de wedstrijd te maken. Aanvoerder Nick Tol leek namens Volendam op weg naar de 0-1, maar verspeelde de bal. In de omschakeling ontstond een kans voor Swift. De Volendamse keeper wist eerst nog redding te brengen op een kopbal van Jesse Dingjan, maar in de rebound was het raak voor Yilmaz. Beide ploegen kregen mogelijkheden op (meer) goals, maar slaagden er niet in het net te vinden.

Swift staat dankzij de zege gedeeld eerste en kan daar minimaal 2 weken van genieten. Volgende week wordt er namelijk niet gespeeld in de Hoofdklasse. Daarna wacht midweeks het bekerduel met OSV, waarna in het weekend een bezoek aan NSC Nijkerk op het programma staat.

Opstelling Swift: Virgil Deen, Teun van Zweeden, Mathieu Christianen, Daan Sutorius (67. Mallqui Cabezas), Guido Moelee, Jesse Dingjan (85. Guido de Graaf), Barbosa Jose Nhoca, Fidel Yilmaz (80. Ron Rosenhart), Carlos Groen, Noa Benninga, Max van Wakeren.

Send this to a friend