Home / Hoofdklasse B zaterdag / Yilmaz heeft slechts 7 minuten nodig voor hattrick tegen Staphorst

Yilmaz heeft slechts 7 minuten nodig voor hattrick tegen Staphorst

Staphorst leek dit seizoen een ware angstgegner voor de ploegen uit de regio Amsterdam. Purmersteijn verloor met 2-8, De Dijk met 1-6. Dit weekend was het de beurt aan Swift.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in de Hoofdklasse B zaterdag

Al vroeg in de wedstrijd kregen de Amsterdammers een goede mogelijkheid uit een vrije trap. Die werd uiteindelijk door alles en iedereen gemist en was een prooi voor de doelman. Het was het startschot voor een wedstrijd die zich vooral op de helft van Staphorst afspeelde, want Swift zette goed druk. Voor rust leidde dat echter niet tot grote kansen. Voor het doel van Virgil Deen werd het überhaupt nauwelijks gevaarlijk. Bij rust stond het dan ook nog 0-0.

Meteen na rust was er wel een grote mogelijkheid voor Swift, maar was doelman Oosterhof na een één-op-één situatie de winnaar. Er volgden ook wat kansjes voor de thuisploeg, uit een vrije trap en een schot vanaf de rand van het strafschopgebied, maar Deen hoefde zich weinig zorgen te maken. Toch duurde het tot de 72e minuut voordat er een goal viel, maar daarna ging het hard.

Drie keer Fidel Yilmaz in 7 minuten zorgde uiteindelijk voor een ruime zege voor Swift. De eerste lobde hij over de keeper heen. De tweede goal volgde snel, maar daarna volgde ook nog een grote mogelijkheid voor Staphorst. Een inzet van Brakke kwam echter via de onderkant van de lat weer terug het veld in. Daarna vond Yilmaz het tijd om het duel op slot te gooien en passeerde hij Oosterhof met een subtiel tikje.

Door de zege is Swift slechts 2 punten verwijderd van de koppositie. Volgende week gaan de Amsterdammers op bezoek bij Buitenpost

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend