Yilmaz helpt Swift opnieuw eigenhandig aan zege

Swift heeft de goede vorm weten voor te zetten in Friesland. Op bezoek in Buitenpost werd met 0-2 gewonnen. Opnieuw was Fidel Yilmaz de grote man, hij maakte beide goals voor de Amsterdammers.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in de Hoofdklasse zaterdag B

De Amsterdammers zetten Buitenpost vanaf het begin van de wedstrijd goed onder druk, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Na ruim een kwartier werd de thuisploeg voor het eerst een beetje gevaarlijk. Een inzet van Rik Weening werd door Virgil Deen tot corner verwerkt. De corner zelf leverde geen gevaar op. Swift besloot al vroeg in de wedstrijd te wisselen en Mallqui Cabezas Narvaez kwam in het veld voor Daan Siegerist. Het laatste kwartier van de eerste helft was levendig, met beide goals van Yilmaz. Na de 0-1 kreeg ook Buitenpost een goede mogelijkheid, maar de inzet van Rob Dijkstra ging net naast. Aan de andere kant viel wel direct weer een goal, Yilmaz kopte raak. Zo zal de thuisploeg waarschijnlijk met een vervelend gevoel de rust in zijn gegaan.

Na rust bleven meer goals uit, al was Buitenpost via een vrije trap van Rolf Dijk halverwege de tweede helft nog wel dicht bij de aansluitingstreffer. Ook Swift kreeg nog wat kleine kansjes, maar maakte het niet echt gevaarlijk. Dankzij de zege staat Swift tweede in de Hoofdklasse zaterdag B. Volgende week ontvangen de Amsterdammers Volendam.