Yordi Teijsse heeft eerste training bij Dundee er op zitten

Amsterdammer Yordi Teijsse is aan zijn avontuur in Schotland begonnen. De aanvaller arriveerde maandag in Dundee en werkte gisteren (woensdag) zijn eerste training af. De 23-jarige spits die afgelopen seizoen 31 keer scoorde voor Quick Boys merkte gelijk dat alles nog een stuk professioneler is.

Teijsse: “De eerste training stond vooral in het teken van testen. De bekende piepjestest, sprints en diverse krachtsoefeningen. Eigenlijk van alles om te zien hoe sterk en fit je bent. En na afloop met z’n allen in een ijsbad. Het is wel even wennen, maar prachtig om mee te maken.”

Teijsse Dundee rivier

De aanvaller, die een tweejarig contract tekende bij Dundee, kijkt zijn ogen uit nu alles echt begonnen is. Teijsse: “Ik ben maandag aangekomen en ik zit in een appartementencomplex,. Wel met prachtig uitzicht op de rivier trouwens. Maar ik heb hier nog helemaal niets. Ik heb nog niet eens TV. Ook geen auto trouwens. Dat rijden hier durf ik nog niet dus ik word elke dag opgehaald door een teamgenoot, maar die rijdt in een vette Audi, dus ik heb niet te klagen.”

Kleedkamer Teijsse Dundee

In de kleedkamer heeft iedereen zijn eigen plek. “Het is mooi om te zien dat mijn naam en rugnummer mijn vaste plek aangeven. We hebben trouwens niet in het stadion getraind. We werden met busjes naar een indoorcomplex gebracht waar we dus al die testen hadden. Voorlopig trainen we een keer per dag en volgende week spelen we al onze eerste oefenwedstrijd (donderdag 28 juni tegen Dumbarton, red.). Ik kijk er echt naar uit en denk dat ik het hier wel een paar jaar kan uithouden.”

Op 4 juli vertrekt Teijsse met Dundee voor een trainingskamp naar Oostenrijk. Het seizoen start 16 juli met de Betfred Cup. Op 6 augustus begint het echte werk met de eerste competitiewedstrijd, uit tegen Ross County.

Foto boven David Young/Dundee FC, overige foto’s Facebook Yordi Teijsse

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)