Yordi Teijsse helpt AFC aan belangrijke uitzege in Spakenburg

Koploper AFC heeft zich goed herpakt van het puntverlies vorige week tegen Kozakken Boys. Op bezoek in en tegen Spakenburg won de ploeg van Uli Landvreugd met 1-2. Yordi Teijsse nam de twee Amsterdamse treffers voor zijn rekening.

“Natuurlijk is deze overwinning belangrijk”, zei de matchwinner na afloop tegenover FOX Sports. “Je weet dat het hier altijd lastig is. De tweede helft stonden we aardig onder druk. Dan moet je blij zijn met de drie punten en snel weer terug naar Amsterdam.”

Na een klein kwartier opende Teijsse de score. Een kopbal van Raily Ignacio eindigde tegen de lat en de terugspringende bal werd door Teijsse ingeschoten. Spakenburg-doelman Leon ter Wielen dacht zijn inzet te keren, maar deed dit volgens de assistent-scheidsrechter achter de doellijn. De arbiter keurde het doelpunt goed, tot groot ongenoegen van John de Wolf. De trainer van Spakenburg werd na zijn commentaar naar de tribune verwezen.

Binnen vijf minuten had Spakenburg de stand weer gelijkgetrokken. Uit de draai schoot Jordi Bitter de 1-1 binnen. Vervolgens ging het spel op en neer. Ter Wielen redde op inzetten van Milan Hoek en Kenny Teijsse, terwijl AFC-keeper Patrick Zonneveld een tweede treffer van Bitter voorkwam. Op slag van rust herstelde AFC de voorsprong. Spakenburg kreeg een hoge voorzet niet goed weg en daardoor kon Yordi Teijsse de 1-2 maken.

AFC hield deze voorsprong de gehele tweede helft vast, terwijl Spakenburg een aanvalsoffensief had ingezet. Zonneveld hield zijn ploeg op de been met een aantal fraaie reddingen. In de tegenaanval had de ingevallen Matthijs Jesse de kans om het duel een kwartier voor tijd definitief te beslissen, alleen werd zijn poging na het omspelen van Ter Wielen door Cendrino Misidjan van de doellijn gehaald.

Door de 1-2 overwinning blijven de Amsterdammers aan kop met een kleine voorsprong op IJsselmeervogels, dat later in actie komt. Volgende week wacht voor de koploper de amateurklassieker tegen subtopper Koninklijke HFC.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Archieffoto: Tom Poederbach