Youssef el Baouchi (OFC): “Alles wat de trainer zegt klopt”

Aanvaller Youssef el Baouchi is een van de twaalf nieuwe aanwinsten van derde divisionist OFC. Na tien trainingen en twee wedstrijden weet de van Quick overgekomen speler inmiddels wel waar hij aan toe is in Oostzaan.

Als de tweede helft van de oefenwedstrijd tegen Ter Leede (1-2) net is begonnen, staat El Baouchi, die de eerste drie kwartier speelde, aandachtig naar zijn teamgenoten te kijken. Ondertussen vertelt hij over zijn eerste weken in Oostzaan. “We hebben zeker een zware voorbereiding met veel trainingen, maar ik houd daar wel van. Daar hebben we straks alleen maar voordeel van. En natuurlijk is het goed om elkaar te leren kennen. We moeten toch wennen aan elkaar.”

Youssef el Baouchi OFC

Dat is in de wedstrijd tegen Ter Leede duidelijk zichtbaar. El Baouchi: “Ik heb niet veel speelbare ballen gehad en ben amper de diepte ingestuurd. Het is duidelijk dat we het systeem van de trainer nog niet helemaal goed uitvoeren. Dat heeft natuurlijk ook tijd nodig.”

Trainer Imdat Ilguy is een trainer die aanvallend voetbal nastreeft en graag direct druk zet op de tegenstander. Het is iets wat El Baouchi als muziek in de oren klinkt. “Hij wil heel aanvallend spelen en dat ligt me goed. Het niveau is ook erg hoog bij ons. Vooral individueel hebben we veel kwaliteiten. Als de trainer er een team van weet te maken, dan gaan er mooie dingen gebeuren. Alles wat hij (Ilguy, red.) tot nu gezegd heeft klopt.”

OFC speelt vanavond (dinsdag) de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding. Eersteklasser RKAV Volendam, getraind door voormalig JOS-trainer Sander Middelbeek is dan in Oostzaan de tegenstander.

Foto’s: Peter Seijmour (OFC-ZSGOWMS)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)