Youssef Makraou (ASV Lebo) keert terug bij Hovocubo

Na twee seizoenen in Amsterdam laat Youssef Makraou ASV Lebo achter zich. De 23-jarige zaalvoetballer keert bij Hovocubo terug op het oude nest. Bij Lebo werd Makraou vorig seizoen landskampioen en groeide uit tot international.

“Ik heb nog altijd een goede band met trainer Sander van Dijk. Hij is meer dan een trainer voor mij, wij kunnen het erg goed met elkaar vinden”, zegt Makraou. “Een tijdje terug vroeg hij of ik interesse had in een terugkeer. Daar twijfel je natuurlijk niet over. Hovocubo is een warme club. Ik heb er al een mooie tijd gehad, ben toen met een goed weggegaan en krijg nu de kans om weer voor de prijzen mee te spelen.”

Dat deed Makraou immers ook in zijn eerste periode (tussen 2011 en 2015) bij de club uit Hoorn. Hij werd landskampioen, won de supercup, alleen de Benelux Cup ontbreekt nog op zijn lijstje. “Daar willen wij volgend jaar voor gaan. Er staat straks een heel goed team waar dat ook mee kan. Ik verwacht veel van mijzelf. Bovendien ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik vertrok als goudhaantje en kom nu binnen als international.”

Hij vertrekt met een goed gevoel uit Amsterdam. “Ik ben hier kampioen geworden, ook de supercup gewonnen. Daar hebben wij hard voor gewerkt. Toch staat ontwikkelen boven presteren en ik speel om te winnen. Daarvoor kan ik beter terecht bij Hovocubo. Iedereen wenst mij succes en ik kan het op een goede manier achter mij laten. Bij Lebo ben ik veel volwassener geworden, dat neem ik nu mee naar Hovocubo.”

Foto RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)