Home / Algemeen / Yuri Rose van Cambuur naar Ajax

Yuri Rose van Cambuur naar Ajax

Aanvaller Yuri Rose (33) maakte de overstap van Jupiler League club  Cambuur naar zaterdag hoofdklasser Ajax. De club uit de eerste divisie zal dat vanmiddag bekend maken. Rose gaat bij Ajax stage lopen als jeugdtrainer en zal werkzaam zijn voor de Ajax Academy.

De Purmerender is momenteel bezig aan zijn zestiende seizoen in het betaalde voetbal. Hij debuteerde in 1997 bij FC Volendam. Na vijf jaar maakte hij de overstap naar Heracles. Via Heerenveen kwam hij uiteindelijk bij Sparta terecht waar hij vijf jaar voor speelde. Na drie jaar De Graafschap sluit hij dit seizoen zijn prof loopbaan af bij Cambuur.  In totaal speelde hij 402 wedstrijden in het betaalde voetbal. Hij maakte 99 doelpunten.

Rose: “ Eens komt die tijd dat je afscheid moet nemen. Die tijd is nu gekomen.  Het is gewoon tijd voor nieuwe dingen. Ik ben bij Ajax gekomen via Bart Logchies. Hij was mijn docent tijdens mijn TC 2 cursus. En met Danny Schenkel heb ik vaak samengespeeld. Bij Ajax kan ik op niveau spelen en ook nog aan mijn maatschappelijke carrière werken. Ik heb dus ook niet verder hoeven zoeken naar een andere amateurclub. Dit is ideaal voor mij.”

Rose is na Peter Post en Dwight Gefferie van AFC de derde aanwinst voor de Amsterdamse hoofdklasser.