Zaalvoetbalclubs verenigen zich in Coöperatie Eredivisie

De Eredivisie zaalvoetbalclubs hebben zich verenigd in de Coöperatie Eredivisie Zaalvoetbal. De officiële aankondiging hiervan vindt plaats tijdens de zaalvoetbalinterland Nederland tegen Rusland op dinsdag 24 januari in Zwolle. Lebo-voorzitter Ronald van Teeffelen zit in het bestuur van de coöperatie en zal penningmeester fungeren.

Hoofddoelstelling van de Coöperatie is om de belangen van de Eredivisie zaalvoetbalclubs te behartigen. Ook verzorgt ze voor de aangesloten clubs de commerciële exploitatie van de media- en sponsorrechten en de promotie van het merk Eredivisie. Deze taken neemt de Coöperatie over van de KNVB, die wel de competitie blijft organiseren.

Bestuursvoorzitter René van Gogh (TPP): “De afgelopen jaren heeft het zaalvoetbal in Nederland een positieve ontwikkeling doorgemaakt. De Eredivisie is al jaren spannend tot de laatste seconde en de verenigingen zijn sterker geworden. Als clubs hebben we de behoefte om het heft in eigen handen te nemen en het zaalvoetbal nog beter op de kaart te zetten. Wij zijn blij met de ondersteuning die de KNVB ons hierin geeft.”

Remco Nieuwenhuis, Coördinator Zaalvoetbal KNVB: “De clubs zijn er nu klaar voor. We hebben er alle vertrouwen in dat de Eredivisie in deze constructie een volgende stap gaat zetten waardoor de competitie nog aantrekkelijker wordt en het niveau van het Nederlandse zaalvoetbal verder stijgt.”

De clubs die dit seizoen in de Eredivisie acteren zijn ASV LEBO, ’t Knooppunt (beide Amsterdam), TPP (Rotterdam), FC Marlène (Heerhugowaard), FC Eindhoven en ZVV Eindhoven, Hovocubo en HV Veerhuys (Hoorn), Groene Ster (Vlissingen), FCK/De Hommel (Den Bosch), GZV Watergras (Gouda) en WSV Shoepimp (Apeldoorn).

Het bestuur van de Coöperatie Eredivisie Zaalvoetbal wordt gevormd door voorzitter René van Gogh (TPP Rotterdam), penningmeester Ronald van Teeffelen (ASV LEBO) en secretaris Willem Thijssen (FC Eindhoven).

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)