Zaalvoetballers AORC/Lebo boeken goede zege op FC Marlene

In de eredivisie va het zaalvoetbal heeft het Amsterdamse AORC/Lebo Vastgoed een 6-2 overwinning geboekt op FC Marlene uit Heerhugowaard. Het was pas de tweede wedstrijd voor de Amsterdammers die nog steeds zonder nederlaag zijn. Pablo Blanco was de grote uitblinken aan Amsterdamse zijde.

Ondanks het ontbreken van enkele dragende spelers pakte Marlene direct het initiatief. De bal werd in een zo hoog tempo rondgespeeld dat het voor AORC/Lebo moeilijk was om ertussen te komen. Doordat het eerste blok (aanvoerder Zaïd el Morabiti, Omar Tissoudali, Pablo Blanco en Younes Makraou) zich niet liet verleiden resulteerde dit echter niet in grote kansen voor Marlene. Sterker nog, de eerste grote kans was voor AORC. Makraou wist aan de linkerflank een pass te onderscheppen en kon daardoor vrij doorlopen naar het doel van de Heerhugowaarders. Zijn poging om Peter Rozenbeek op de cirkel te poorten werd echter door deze ervaren sluitpost doorzien.

AORC - FCMDichtbij.nl groep

Al na vier minuten scoorde Pablo Blanco uit een corner van Zaïd el Morabiti. Het tweede blok, bestaande uit Adil Salih, Appie Al Azhari, Ashraf Azzouz en Romario Ritveld, dat kort hierna in het veld kwam, werd door Marlene teruggedrongen. Er vielen verschillende vrije trappen voor Marlene te noteren, waaronder eentje wegens onreglementair terugspelen. Deze brachten door het goede keeperswerk van Pascal Doest geen gevaar. Bijna viel ook de gelijkmaker, maar gelukkig raakte Jordy Tiktak met nog ongeveer twaalf minuten te gaan de paal.

Toen het eerste blok weer in het veld stond nam AORC/Lebo het initiatief weer over. Omar Tissoudali vond Pablo Blanco net over de middellijn. Die wist zich met een verdediger op zijn lijf toch goed vrij te spelen, waarna hij na enkele lange passen met een hard en laag schot de 2-0 kon maken.

Blanco

Met nog vier minuten te gaan kwam het initiatief weer meer bij de tegenstander uit Heerhugowaard te liggen. Een eerste doelpoging werd nog goed gekeerd door Doest, maar hij was met minder dan drie minuten op de klok totaal kansloos op een schot vanaf de kop van de cirkel van Tom Hofkamp die even iets te veel ruimte kreeg van de verdediging van AORC. De 2-1 bleef staan tot de rust hoewel beide teams in de laatste minuut nog een goede scoringskans kregen.

De tweede helft startte voor wat beter gevulde tribunes. De eerste zes minuten waren erg rommelig met veel balverlies over en weer. Het publiek zag veel lange uitworpen van beide keepers, omdat van beide kanten erg vroeg druk gezet werd. Langzaam kwam er echter weer wat meer lijn in het spel. Met nog zo’n twaalf minuten te gaan zag Tissoudali bij het nemen van een intrap EL Azhariuit de rug van zijn tegenstander wegsluipen. En hij wist hem met een hoge lange pass te vinden. Appie al Azhari controleerde de moeilijke bal prachtig met links, liet hem twee keer stuiten en joeg hem op de derde stuit vervolgens voor de 3-1 snoeihard in de linkerbovenhoek. Dit prachtige doelpunt werd vlak hierop gevolgd door een zo mogelijk nog mooiere goal. El Morabitti vond na twee bewegingen buitenom met een harde halfhoge no-look pass vanaf links uitblinker Pablo Blanco in de cirkel en via de binnenkant van diens rechtervoet was de 4-1 een feit. Het initiatief bleef hierna bij AORC, maar verder dan een schot op de rechterpaal van alweer Pablo Blanco kwam men niet.

Makraou

Met de stand 4-1 was de wedstrijd nog niet gespeeld. Daarvoor was het krachtsverschil tussen beide teams te gering. Het was echter wel verrassend dat Marlene met nog zeven minuten te gaan de keeper al voor een vijfde veldspeler wisselde. Vier minuten voor tijd onderschepte Omar Tissoudali de bal, bleef rustig en speelde Blanco aan. Hij kreeg de bal weer terug en wipte die vervolgens van eigen helft over een speler van Marlene heen in het verlaten doel voor de 5-1. Dat het Marlene vervolgens wel lukte om de man-meer situatie uit te buiten en via Jeroen Kossen de 5-2 te maken, was alleen voor de statistieken van belang. Datzelfde gold voor de 6-2 van Adil Salih, die twee minuten voor tijd zijn schot langs keeper Rozenbeek op de doellijn gekeerd zag door Jeroen Kossen. Deze treuzelde echter met uitverdedigen en Salih liet zien dat hij nog steeds scherp was door dit met de punt van zijn rechterschoen af te straffen.