Zaalvoetballers AORC/Lebo verslaan koploper FC Marlene

In de eredivisie van het zaalvoetbal heeft het Amsterdamse AORC/Lebo Vastgoed voor een enorme verrassing gezorgd door in Heerhugowaard met 1-2 te winnen van koploper FC Marlene. Voor de Amsterdammers scoorden Zaid El Morabiti en Driss el Hassnaoui.

In een redelijk goed gevulde sporthal Waardegolf boekte de ploeg van coach Mo Bouchibti een zeer verrasende zeg op de ploeg van Anand Jagdewsingh. Na de winst vorige week in de kwartfinale van de beker tegen Hovocubo zijn de Amsterdammers bezig aan een zeer goede reeks.

1459712_725387134160209_1305995384_n

Het begin van de wedstrijd was voortvarend voor AORC/Lebo ondanks dat Marlene het meeste balbezit had. Kansen kreeg de ploeg uit Heerhugowaard nauwelijks en als die er waren was er altijd nog doelman Ennes van Maasbommel. Na drie minuten kwam AORC/Lebo op voorsprong.  El Morabiti had de bal op zijn eigen helft en kon opstoomden omdat Adil Salih voldoende ruimte creëerde . El Morabiti troefde zijn tegenstander op snelheid af en schoot bij de tweede paal knap binnen (0-1). Na de treffer veranderde het spelbeeld niet.

1511215_725385364160386_650793936_n

In de vijfde  minuut kwam Marlene er toch door maar daar stond Ennes van Maasbommel weer op zijn plek. Het bewijs dat een goede keeper bij het zaalvoetbal echt het verschil kan maken. AORC bleef geconcentreerd spelen en verdedigen en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Na een kwartier  kon El Morabiti alleen af op doelman Peter Rozenbeek af maar  zijn actie leverde geen treffer op. Net zoals de rebound van  Karim Ajnane.

1797363_725385867493669_496861935_n

Na de rust was, na een dubieuze hoekschop,  het eerste gevaar voor de Amsterdammers.  Karim Ajnane (voormalig speler van FC Marlene)  schoot strak in maar de doelman van beploeg uit Heerhugowaard kon met zijn voet op het laatste moment nog redding brengen. Niet veel later was het toch 0-2. Na een mooi boogballetje van EL Morabitti op Omar Tissoudali ontstond er ruimte aan de rechterkant van het veld voor Driss El Hasnaoui. De Amsterdammers twijfelde geen moment en schoot beheerst binnen (0-2).

Coach Bouchibti, die zelf in Heerhogwaard woont, leek goe dop weg naar zijn eerste overwinning op FC Marlene. De kansen  volgende elkaar vervolgens, aan beiden kanten, snel op. Waar Marlene, in de slotfase het nodige risico ging nemen door een extra veldspeler in te zetten, profiteerde AORC/Lebo niet van het lege doel dat de ploeg van Jagdewsingh achterliet. De paal en Van Maasbommel voorkwamen eeen treffer van Marlene in die fase.  43 Seconden voor tijd viel als nog de 1-2. De spanning, en ook wel de zenuwen bij AORC/Lebo, nam toe. Vanaf de aftrap werd er direct balverlies geleden en het werd het onnodig nog spannend. Een scrimmage voor net doel van Van Maasbommel liep goed af zodat AORC/Lebo haar eerste overwinning op koploper Marlen kon boeken.

1897711_725386120826977_335906624_n

Met nog zeven wedstrijden te gaan in de competitie hoopt AORC/Lebo de stijgende voort te kunnen zetten. Daarnaast is er natuurlijk ook nog de halve finale in de beker tegen De Hommel. Zaterdag speelt AORC thuis tegen het laag geplaatste Fermonia Boys. De wedstrijd ins Sporthallen Zuid begint om 19:00 uur.

Kijk voor alle uitslagen, de  stand en het programma op de klassenpagina van de eredivisie zaalvoetbal