Zaalvoetballers met zege op Bosnië goed van start

Het Nederlands zaalvoetbalteam is het kwalificatietoernooi voor het WK goed begonnen. In het Indoor Sportcentrum in Eindhoven won Oranje de eerste groepswedstrijd. Bosnië en Herzegovina werd in een duel met twee gezichten verslagen: 4-3.

Het contrast tussen de eerste en tweede helft was groot. Vanaf het begin liet Nederland zien beter te zijn dan het stugge Bosnië en Herzegovina. Het verschil werd al snel gemaakt toen een lage voorzet van Knooppunt-speler Jamal El Ghannouti door een Bosniër in zijn eigen doel werd gewerkt.

Ook het tweede doelpunt was van Amsterdamse makelij. Aanvoerder Zaid El Morabiti (ASV Lebo) verdubbelde na tien minuten de voorsprong. Bosnië drong iets meer aan en Nederland zag haar kans schoon in de tegenaanval toe te slaan. Mohamed Attaibi en Tevfik Ceyar (Knooppunt) bepaalden de ruststand uiteindelijk op een riante 4-0 voorsprong.

Er leek niets meer aan de hand voor Nederland, maar Bosnië kwam in de tweede helft knap terug. Knooppunt-doelman Ennes van Maasbommel had geen antwoord op een strafschop, een ongelukkig eigen doelpunt van El Ghannouti en een hard schot van de zijkant. Bosnië was teruggekomen tot 4-3 en zelfs de gelijkmaker leek nog in de lucht te hangen, alleen kwam het daar voor Nederland gelukkig niet van.

Zo hield het gastland stand en boekte het alvast drie belangrijke punten. Vanavond (vrijdag) staat de wedstrijd tegen Letland op het programma, dat met 7-0 klop kreeg van Spanje. De groepsfase wordt zondag afgesloten tegen Spanje. De nummers twee plaatsen zich voor de play-offs.

OnsOranje maakte een samenvatting van de groepswedstrijd.

Archieffoto boven: Zaid El Morabiti