Martinus verslaat ZAP met 1-0
Martinus verslaat ZAP met 1-0

ZAP verslagen; Sporting Martinus door naar de volgende ronde

Sporting Martinus heeft het eerste nacompetitieduel winnend afgesloten. De ploeg van vertrekkend trainer-coach Tom Verhoek won in Amstelveen met 1-0 van ZAP uit Breezand. Eenvoudig was het niet tegen de nummer 8 van de tweede klasse A, die door dit resultaat is uitgeschakeld.

Martinus dacht al snel op rozen te zitten, toen arbiter Tempelaar binnen vijf minuten een strafschop toekende aan de thuisploeg. Bjorn van Breenen, de man met een vaste trap in de benen, zag zijn penalty niet benut worden.

De eerste helft kwam Martinus zwaar in de verdrukking. ZAP trok het spel brutaal naar zich toe. Doelman Dean Palmer, die de kersverse vader Yannick Rosenboom succesvol verving, had enkele cruciale reddingen in petto. Met name David Albert, zaalvoetballer in de Eredivisie voor HV/ Veerhuys, was een ware plaag voor Martinus. De thuisploeg, bekend om karakter en vechtlust liet zich niet zomaar ringeloren. De linkerspits Albert was wel continu zeer dreigend over de linkerkant, Martinus hield stand.

De tweede helft kwam Martinus aanmerkelijk beter voor de dag. Jay Day speelde zeer sterk op het middenveld en Martinus pakte de controle over van ZAP. De thuisploeg had in het tweede bedrijf veel meer balbezit, was bepalend aan de bal en zag kort voor het verstrijken van de tijd invaller Sem van Bruggen scoren en, niet voor het eerst dit seizoen, de winnende treffer (1-0) maken.

De eerste hindernis in een reeks finales voor promotie naar de eerste klasse is zodoende genomen. Komende donderdag 8 juni krijgt Martinus TSC uit Oosterhout op bezoek in Amstelveen. De wedstrijd op sportpark Overburg start om 20.00 uur.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)