Zaterdag 4C: DCG en TOB strijden om periodetitel

Onze wedstrijd van de week is Swift-Ajax, maar een paar niveau’s lager staat er ook een topper op het programma in de zaterdag vierde klasse C: DCG-TOB. In een rechtstreeks duel mogen beide ploegen gaan uitmaken wie de eerste periodekampioen wordt in deze competitie.

Naast de periodetitel is de wedstrijd ook belangrijk voor de reguliere competitie. DCG staat bovenaan met 27 punten en begint dus als favoriet aan deze kraker. TOB heeft 25 punten en kan dus alleen bij een overwinning periodekampioen worden en tevens de koppositie overnemen van DCG.

DCG-trainer Danny van der Moot heeft vertrouwen in zijn elftal. Van der Moot: “Dat moet ook wel gezien de resultaten van de laatste weken en het spelersmateriaal waar ik over beschik. Aan het begin ben ik wel even zoekende geweest naar de juiste formatie. Nu komt er steeds meer vastigheid in ons spel. Ik denk dat deze ploeg ook in de derde klasse mee kan draaien.” Het TOB van coach Pieter van Netten is de laatste weken ook in goede doen. Van Netten: “Door de positieve resultaten ga je toch makkelijker voetballen. Je ziet ook dat de chemie tussen de spelers steeds beter wordt. Ik had niet verwacht dat we al zo hoog zouden staan.”

Pieter van Netten TOB

De opdracht voor TOB is duidelijk: winnen. Van Netten: “De druk ligt bij ons. Het is mijn taak om die enigszins te verlichten. Mijn spelers zijn niet gewend om dit soort wedstrijden te spelen. DCG is wel de favoriet in mijn ogen. Ze hebben veel kwaliteit voorin. We zullen een goede dag moeten hebben om te kunnen winnen. Een gelijkspel zou ook niet onverdienstelijk zijn. Maar als het na 80 minuten 1-1 staat gaan we wel vol voor de winst spelen. Ik hoop dat we met een glimlach van het veld af kunnen stappen.”

Ondanks dat DCG aan een punt genoeg heeft, is het niet van plan om achteruit te gaan leunen. Van der Moot: “Daar liggen onze kwaliteiten niet. Ik hoop dat we gebruik kunnen maken van de ruimte als TOB op een gegeven moment moet komen. Ik denk dat dat in ons voordeel kan uitpakken. Normaal gesproken spelen we tegen zeer verdedigende ploegen. TOB zal dat waarschijnlijk niet doen. We gaan er vanuit dat we zaterdag winnen. Het wordt 3-1 voor DCG.”

Foto boven: Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)