Zaterdagelftal Geuzen Middenmeer volledig vernieuwd

Geuzen Middenmeer slaat na dit seizoen een nieuwe weg in met het zaterdagelftal. Het huidige zaterdagelftal gaat uit elkaar nadat een aantal spelers besloten hebben naar de zondagselectie over te stappen of in een vriendenteam te gaan spelen. Dit team maakt plaats voor de spelers die dit seizoen voor zaterdag 4 uitkwamen, aangevuld met twee spelers van de A1.

Ferry van der Meulen, op dit moment trainer van zaterdag 4 en volgend seizoen verantwoordelijk voor zaterdag 1, vindt het een goede zaak dat er een nieuw zaterdagelftal komt. “De afgelopen jaren is het zaterdagelftal een beetje ondergesneeuwd,” aldus de oefenmeester. “Het is ook wel logisch omdat Geuzen Middenmeer de voorkeur geeft aan de zondagselectie waardoor spelers uit de jeugd daarin doorstromen. Wij willen ons met zaterdag 1 ook gaan bewijzen en uitdragen dat we een selectieteam zijn.”

Na twee jaar in de reserve vierde klasse te hebben gespeeld willen de spelers, die bijna allemaal in de jeugd van Geuzen Middenmeer hebben gespeeld, een stap hogerop. “Het zijn allemaal jonge jongens die graag willen en potentie hebben. De gemiddelde leeftijd van deze groep is 21 jaar en de spelers hebben zeker genoeg mogelijkheden om zich door te ontwikkelen. We trainen nu ook al twee keer in de week en de faciliteiten worden nu ook verbeterd waardoor er meer mogelijk is.”

De coach weet echter ook dat het geen gemakkelijk seizoen zal worden. “We zullen ons moeten aanpassen aan het niveau en dat zal tijd vergen. Het zijn echter wel jongens die ook al met onder 23 hebben meegedaan en dus ook al op een hoger niveau hebben gespeeld. In eerste instantie hoop ik dat we volgend seizoen gewoon leuk meedoen. Vervolgens moeten we stappen maken en dan hoop ik dat we op de lange termijn om de bovenste plaatsen kunnen gaan spelen. Ik kijk er in ieder geval erg naar uit en heb veel zin in deze uitdaging,” besluit Van der Meulen.

Verslag: Joey Schoo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)