Zeeburgia gaat voor vernieuwing met zaterdagelftal

Zeeburgia wil met de Zaterdag 1 een nieuwe weg inslaan. De huidige hekkensluiter van de zaterdag derde klasse C wil een opstap vormen voor de doorstromende jeugd en heeft hiervoor met Dave Huisman een nieuwe trainer aangesteld. De 23-jarige oefenmeester traint nu Hollandia Onder-17.

De vernieuwing is door Mike Kolf op poten gezet. Kolf benaderde Huisman in eerste instantie voor de A1 (Onder-19), maar nadat dit niet doorging – de Amsterdammmers kozen voor oud-prof Ferdi Vierklau – kwam de Zaterdag 1 ter sprake. Huisman had altijd al de ambitie de stap te maken naar het seniorenvoetbal. “Zeeburgia wil een jong elftal formeren waarbij spelers vanuit de jeugd de kans krijgen om zich te ontwikkelen in het seniorenvoetbal.”

Het wordt voor Huisman zijn eerste klus als hoofdtrainer. De Purmerender beëindigde vier jaar geleden zijn loopbaan als voetballer toen hij bij Buiksloot zijn enkelbanden afscheurde. Hij tekende bewust voor één seizoen in Amsterdam-Oost omdat ‘je nooit weet wat er gebeurt’. “Ik wil voor mijn TC1 gaan en hoop stappen te kunnen maken als seniorentrainer.” Zeeburgia biedt hem die kans.

Het zaterdagelftal staat momenteel op de twaalfde en laatste plaats in de zaterdag derde klasse C en moet zich via de nacompetitie veilig spelen. “Volgend seizoen willen wij het echt serieus aanpakken. Drie keer in de week trainen, er komt een Onder-23-team bij. Wij willen het seniorenelftal binnen de club naar een hoger niveau helpen. Namen van nieuwe spelers zijn nog niet allemaal bekend, maar het wordt over het algemeen allemaal onder de 23 jaar. Ik heb de zekerheid gekregen dat er een goede selectie komt te staan waar we meteen hoge ogen mee kunnen gooien.” Zeeburgia heeft hem één duidelijk doel gesteld. “Ik moet promoveren.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)