Home / Algemeen / Zeeburgia pakt in eerste serieuze seizoen direct de titel

Zeeburgia pakt in eerste serieuze seizoen direct de titel

Het eerste zaterdagelftal van Zeeburgia heeft direct in het eerste seizoen dat het weer serieus bezig is met het selectie-voetbal op zaterdag het kampioenschap weten te veroveren. De ploeg van Jamal Ahaddouch won met 1-5 bij De Meer en dat was voldoende voor de titel in de vierde klasse D.

Het was lang onduidelijk of Zeeburgia vandaag de titel al zou binnen halen, maar omdat het eerder dit seizoen gestaakte duel tussen de enige overgebleven concurrent Wartburgia en Real Sranang toch vrijdagavond werd uitgespeeld en de ploegen de punten deelden (2-2), was een zege tegen De Meer voldoende voor de titel. Een aantal spelers van Zeeburgia zagen dat er in de resterende vijf minuten niet meer gescoord werd en dat de titel vandaag dus binnengehaald kon worden.

De ploeg van Ahaddouch kwam tegen De Meer geen moment in gevaar en won afgetekend met 1-5. Ayoub Salihi, vorig seizoen nog spelend in het eerste zondagselftal, maakte drie doelpunten. De overige treffers kwamen op naam van Younes Adyel en Tarik Bougzhir.

07052016 Zeeburgia zaterdag kampioen foto Theo Sluik 2

Ahaddouch: “Voor mijn gevoel waren we gisteravond al kampioen en ik heb er dan ook geen moment aan getwijfeld dat we kampioen zouden worden. Het is goed dat we promoveren, want we zijn gewoon te sterk voor dit niveau. We horen echt thuis in de derde klasse.”

Uiteraard werd de titel gevierd, maar het echte feestje moet aanstaande zaterdag gevierd worden als het seizoen op eigen veld wordt afgesloten tegen Wartburgia. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de vierde klasse D.

Foto’s Theo SluikBlijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
Send this to a friend