Home / Algemeen / Zeeburgia neemt Amankour over van Abcoude

Zeeburgia neemt Amankour over van Abcoude

Promovendus Zeeburgia heeft de eerste nieuwe namen van het seizoen binnen. De club uit Amsterdam-Oost neemt spits Nabil Amankour over van Abcoude. “Dat Zeeburgia in haar eerste seizoen gepromoveerd is was voor mij een goede motivatie. Bovendien hebben de trainer en ik dezelfde ambitie en dat is zo vaak mogelijk kampioen worden.”

Met Abcoude moet Amankour zich via de nacompetitie zien te handhaven in de tweede klasse. Met Zeeburgia zal de 24-jarige spits komend seizoen uitkomen in de derde klasse waardoor de stap in eerste instantie een stap terug lijkt. “Zo zie ik dat niet. Soms moet je een stap terug doen om er straks twee vooruit te kunnen zetten. Zeeburgia heeft een heel goed team en de ambitie om door te stoten naar de tweede klasse.”

Amankour is niet de enige versterking die Zeeburgia voor komend seizoen heeft gedaan. De Amsterdammers hebben zich ook weten te versterken met Yassine el Moubares (Abcoude), Ouassime Amr (VVA/Spartaan), Romeo Adu (Buiksloot) en Said Bentohami (De Dijk).

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto: Mario Wormhoudt