Home / Algemeen / Zeeburgia onderuit tegen defensief sterk AFC’34

Zeeburgia onderuit tegen defensief sterk AFC’34

Na een goede reeks in de afgelopen weken heeft zondag eersteklasser Zeeburgia averij opgelopen in de strijd tegen degradatie. De ploeg van Bert Blank ging met 4-2 onderuit bij AFC’34.

Zeeburgia begon de wedstrijd aangeslagen door triest nieuws: het dochtertje van een trainer bij de club was de nacht ervoor overleden. Als eerbetoon speelden de Amsterdammers met rouwbanden en werd er een minuut stilte gehouden. “Ik ben blij dat Zeeburgia een familiaire club is. Iedereen is begaan met elkaar,” aldus Blank, doelend op de steun die de Amsterdammers bij elkaar vonden.

Ondanks de bedroefde stemming begon Zeeburgia goed aan de wedstrijd in Alkmaar. De bezoekers, die met drie A-junioren aantraden, waren de bovenliggende partij. AFC’34 liet het initiatief aan de Amsterdammers en speelde zelf op de counter. “AFC’34 had het organisatorisch goed op orde,” prees Blank de tegenstander. De trainer zag hoe spits Edwin Milton, vorige week nog goed voor vier doelpunten, aan banden werd gelegd. “Ze hadden het gewoon goed gesloten. Het was een wedstrijd van wie de minste foutjes maakt, wint.”

Na ruim een half uur was het de thuisploeg die de score opende. Brian-Paul Tesselaar maakte handig gebruik van niet goed doordekken door Zeeburgia om de bal met een halve volley binnen te werken: 1-0. Toch kwamen de Amsterdammers nog voor de rust terug. Een voorzet vanaf de linkerflank kwam terecht bij Riley Reemnet, een van de jongelingen, die de gelijkmaker op het scorebord zette.

Ook in de tweede helft behield Zeeburgia het initiatief, maar het kon niet voorkomen dat Sebastiaan Ntim in de 58ste minuut de 2-1 voor de Alkmaarders wist te maken. Twintig minuten later leidde ongelukkig balverlies van de Amsterdammers tot een counter, waarna Tesselaar zijn tweede van de dag binnenwerkte: 3-1. Toch was nog niet alle hoop vervlogen, omdat Gilermo Pengel een paar minuten later de 3-2 wist binnen te koppen. Maar enkele minuten voor tijd was het slotwoord alsnog aan AFC’34: bij een corner maakte Jerry van Sluis gebruik van een dekkingsfout voor de 4-2.

Zeeburgia blijft hekkensluiter op vier punten afstand van de nummer dertien, Hillegom. Volgende week nemen beide ploegen het tegen elkaar op. “We hebben er allemaal zin in,” klonk Blank strijdvaardig. “Volgende week moeten we het gewoon weer pakken thuis.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)