Zeeburgia sluit seizoen af met ruime nederlaag

Zeeburgia heeft haar laatste wedstrijd in de eerste klasse A afgesloten met een dikke nederlaag in Alkmaar tegen AFC’34. De Amsterdammers verloren met 7-2 en spelen volgend jaar in de tweede klasse. AFC’34 eindigt op de tweede plaats en begint volgende week aan de nacompetitie voor promotie tegen UVS.

In de laatste competitiewedstrijd was het zaak voor de Alkmaarders om geen blessures en schorsingen op te lopen. Daarin slaagde de ploeg op eenvoudige wijze. De wedstrijd tegen degradant Zeeburgia had niets meer om het lijf. Dat was te zien in een als kijkspel toch aardig duel.

Eerstejaars A-junior Raymond de Waard maakte na tien minuten zijn eerste competitietreffer voor AFC’34, waarna er nog veel doelpunten zouden volgen. Met de rust leidde AFC’34 al met 3-0 via Rob Oudejans en Ali Deveci.

Na de rust bleef het scorebord in beweging. Binnen no-time was het 5-2, waarbij met name de 5-2 via Jim Hulleman (magnifieke stiftbal) het hoogtepunt vormde. Net als een week geleden tegen FC Uitgeest (6-2) kwam er een grote zege via treffer nummer zes van Lars Boekel en nummer zeven kwam van Luc Schuffelen. Voor Zeeburgia scoorden Ian Keith Refos en Safiadinne el Abid.