Zeeburgia uit competitie genomen

Het eerste zaterdagteam van Zeeburgia is door de KNVB uit de competitie genomen. Twee incidenten eerder dit seizoen zorgde er voor dat de ploeg al een tijdje niet meer in actie kwam. Ook het afgelopen weekeinde geplande inhaalduel tegen RCZ werd niet gespeeld. Zeeburgia was gedeeltelijk koploper in 4B. Real Sranang is nu kampioen.

Zeeburgia streed samen met Real Sranang om de titel. Zeeburgia stond zes punten achter en had twee wedstrijden minder gespeeld. Door het uit de competitie nemen van Zeeburgia is Real Sranang nu ruimschoots kampioen.

De aanleiding is het duel tussen De Dijk en Zeeburgia op zaterdag 31 maart. Die wedstrijd werd toen gestaakt vanwege een vechtpartij. Zeeburgia secretaris Dick Smit: “Die wedstrijd had niet gestaakt hoeven worden. Dat vonden zelfs de spelers van De Dijk. Het was wel al de tweede keer dit seizoen dat er een incident was met ons eerste zaterdag team. Dat zal ongetwijfeld meegespeeld hebben in de beslissing van de KNVB. Daarnaast heeft Real Sranang (de concurrent voor de titel, red.) bij de KNVB aangegeven dat we met ongerechtigde spelers hebben gespeeld. Dat is trouwens niet bewezen.”

Districtsmanager Guus Posthumus bevestigd de woorden van Smit: “Naar aanleidng van het mondeling onderzoek is gebleken dat Zeeburgia meer schuld heeft dan De Dijk en daarop hebben we ze uit de competitie genomen. De Dijk heeft drie punten in mindering gekregen en beide clubs hebben een boete gehad van 300 euro. De clubs hadden tot vrijdag de tijd om in beroep in te gaan.”

Smit: “We gaan niet in beroep. Het is een moeilijk team gebleken in de loop van het seizoen met diverse culturen. We hebben als club te veel schade opgelopen en daarom accepteren we deze straf. De zaterdag heeft bij ons als het om prestatie gaat geen prioriteit (het eerste zondag team speelt nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse, red.). Of we volgend seizoen weer een zaterdag team in gaan schrijven weten we nog niet. We zullen dan in ieder geval weer onderaan moeten beginnen. Of de betrokken spelers lid mogen blijven van Zeeburgia hebben we ook nog niet besloten. Dat zullen we de komende periode bespreken.”

Het gevolg is dat Real Sranang in ieder geval kampioen is geworden en promoveert naar de derde klasse.
De juiste (dus zonder Zeeburgia) stand is te zien op de klassepagina van 4B. Ook de periodetitels zijn gewijzigd.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!