Valies had de score kunnen openen maar stuit op keeper Meuleman

Zege met gouden randje voor FC Aalsmeer

De strijd om de koppositie in de zaterdag tweede klasse D werpt dit seizoen vrijwel wekelijks de vraag op: wie is het nu? FC Aalsmeer toonde zich zaterdagmiddag in Oudewater bij de plaatselijk FC een ware koploper. De thuisploeg werd op een 1-3 nederlaag getrakteerd en droop met de staart tussen de benen richting de kleedkamers af.

Op het veld maakten beide ploegen er een waar voetbalgevecht van, al werd het nooit een echt spektakelstuk. De ploeg van trainer-coach Ted Verdonkschot schoot uit de startblokken en speelde een weergaloze eerste helft, op het grasveld van Oudewater: “Als liefhebber houd ik er van om op echt gras te spelen”, is Verdonkschot van mening. ‘Maar, we zijn het niet gewend. We trainen op kunstgras, we spelen er thuis op. Het is gewoon anders”.

FC Aalsmeer
Eijken, maker van der openingstreffer, ziet deze inzet net naast gaan

Toch was het genieten voor de trainer-coach. Verdonkschot zag Oliver Rifai uitblinken en zijn ploeg na een kwartier op een 0-1 voorsprong komen, door een goed doelpunt van Gillano Eijken. Luttele minuten later was het Luke Vahle die de voorsprong verdubbelde: 0-2. Mike Dam maakte er binnen een half uur 0-3 van, deze keer vanaf de stip. “Nee, het FC Zwolle scenario schoot niet door me heen”, lachte Verdonkschot na afloop. “Er ontstond een gevecht, want Oudewater is niet het team er na dat zich neerlegt bij een nederlaag”.

FC Aalsmeer
Penalty, Dam gaat het doen voor 0-3

De thuisploeg knokte zich terug in de wedstrijd en zag de inzet beloond worden met een doelpunt: ruststand 1-3.

In de tweede helft verdween de zon achter de wolken en werd het minder goed toeven in Oudewater, waar een ouderwets voetbalgevecht was ontstaan met alles ‘erop en eraan’. De neutrale toeschouwer werd niet meer getrakteerd op hoogstandjes. Het spel werd wat harder. Oudewater kon geen echte vuist maken, tegen een sterk opererend en hard werkend Aalsmeer. De fans van beide teams zullen wel dik tevreden zijn met de werklust en passie die beide teams aan de dag brachten, en Aalsmeer ging er met de vette kluif vandoor.

FC Aalsmeer
Drie punten gaan mee naar Aalsmeer. Dam en Bakker zijn er blij mee!

“Na de winterstop zetten we een goede serie neer, met overwinningen en een gelijkspel. We staan twee punten los, al zegt dat nog steeds niets in deze competitie. Dat heb ik al vaker aangehaald. We zijn nu de te kloppen ploeg. Iedereen keek al naar ons en dat zal alleen maar meer worden. Maar ik zie ook een verschil met ons team voor en na de winterstop. We stralen nu onverzettelijkheid uit. We zijn een beter team en nog altijd in ontwikkeling”, sloot coach Verdonkschot af.

Foto’s: Ton van Eenennaam

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse D

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)