Zege op DIOS betekent voor Pancratius periodetitel

Pancratius is er zondagmiddag in geslaagd om de periodetitel binnen te halen. In het thuisduel met sv DIOS maakte Justin Ruijter de winnende treffer.

Met de nacompetitie in het vooruitzicht trof Pancratius met DIOS een uitdagende tegenstander. Waar de laatste club in de voorbije weken een mindere periode kende, zorgde de interim-trainer voor extra energie. Pancratius was in de eerste helft wel wat beter dan de tegenstander, maar ook DIOS kreeg mogelijkheden om op voorsprong te komen. De gastheer kreeg het uiteindelijk voor elkaar om met een 1-0 stand te rusten. Na een mooie actie van Ralf Fenne kon Gianni Oosterhoff het doelpunt maken.

De Badhoevedorpers gingen met een goed gevoel naar de kleedkamers, maar gaven de voorsprong na rust direct weg: 1-1. Het zorgde ervoor dat de wedstrijd weer spannend was en Pancratius opnieuw op zoek moest gaan naar de voorsprong. Beide keepers wisten lang stand te houden, maar vlak voor tijd was het Ruijter die zijn ploeg alsnog naar de overwinning schoot. Het betekent dat Pancratius de periodetitel binnen heeft.

Voor Ruijter was de winnende treffer speciaal, aangezien hij na dit seizoen stopt om zich te focussen op zijn voetbalschool. Hijzelendoorn was daarnaast blij met de zege. “We hebben zeker niet groots gespeeld, maar de drie punten zijn zeker welkom”, stelt de oefenmeester. “De wedstrijd van volgende week tegen KDO zal ons een mooi inzicht geven in waar we staan richting de nacompetitie.”