Zege op DZS opsteker voor vernieuwd TOB

Na een moeizame eerste drie weken van de voorbereiding heeft zaterdag vierdeklasser TOB in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen een knappe overwinning geboekt tegen DZS. Maandagavond won de ploeg van de nieuwe trainer Remco van Twiller met 3-6.

De wedstrijd zou eigenlijk zaterdag gespeeld worden, maar werd verplaatst naar maandag. Ook de locatie veranderde: beide ploegen troffen elkaar op het Sportpark Oostzanerwerf van TOB. Het duurde een kwartier voordat het eerste gevaar door de Amsterdammers gesticht kon worden, en gelijk met succes. Ricardo Eijken bracht een afgeslagen aanval opnieuw voor het doel, waar de bal via de kluts tegen het been van Marco Tillema aan kwam voor een gelukkige 0-1 voorsprong.

Lang duurde deze voorsprong niet. DZS was veel oplettender met het nemen van een inworp, zocht razendsnel de aanval en twee minuten na de openingstreffer bracht Tim Stravers zijn ploeg weer naast TOB: 1-1. De Amsterdammers lieten zich hier niet door uit het veld slaan. Ze namen het initiatief en kwamen snel na de gelijkmaker weer aan de leiding. Donny Geel werd richting het vijandelijke doel gestuurd en passeerde DZS-keeper Timo Verkroost.

Met de theepauze in zicht leek dit de ruststand te worden, maar binnen de laatste drie minuten voor het eind van de eerste helft sloeg TOB nog twee keer toe. Eerst kopte Nick Koch raak uit een strakke hoekschop van Jose Bebeto Ngeze en diezelfde Ngeze was vrij snel daarna de aangever op Bayar. Zijn knal vanaf twintig meter verdween in de linkerbovenhoek: 1-4.

Direct vanaf het begin van de tweede helft zette het DZS van trainer Marciano Sleeswijk (ex-Diemen) druk op de Amsterdamse achterhoede om terug in de wedstrijd te komen. Hoewel de Wijdewormers het beste van het spel hadden en veelvuldig op de TOB-helft te vinden waren, werd doelman Michael Boeschoten nauwelijks getest. Sterker nog, uit één van de spaarzame counters sloegen de Amsterdammers via de 34-jarige Geel (Van Twiller: “Een aangename verrassing”) toe om de wedstrijd te beslissen.

Wederom kwam DZS direct na een treffer van TOB zelf tot scoren toen een gemakkelijk gegeven vrije trap goed voor het doel geslingerd werd en Junior van Driessen het leer achter Boeschoten werkte. Het was prijzenswaardig dat het elftal van Sleeswijk niet opgaf, bleef aanvallen en in de negentigste minuut loon naar werken met de 3-5 van Gregor de Jong. Direct vanaf de aftrap maakte Khalil El Maghnaoui aan alle onzekerheid een eind. Een fraaie solo, waarin hij alles en iedereen passeerde, besloot hij met een kiezelhard schot: 3-6.

De onverwachte 3-6 overwinning was vooral voor TOB een mooie opsteker. “Buiten een zege op Blauw Wit W. hebben we bijna alles verloren, waaronder 1-11 tegen De Meteoor. Dit komt mede omdat we nog steeds niet compleet zijn door vakanties en blessures”, legde Van Twiller uit. De eerste helft was zo enorm goed en dat had ik in deze fase van de voorbereiding nog niet verwacht.